32.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το δημοτικό συμβούλιο Πάφου για απάντηση παραδοχής ή μη σε κατηγορίες

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η ακρόαση της υπόθεσης ποινικής αγωγής σε βάρος του Δημάρχου Πάφου, όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου ονομαστικά, και της κατασκευαστικής εταιρείας του Μαρκίδειου θεάτρου και των ιδιοκτητών της, που κατατέθηκε από τον Πόλυ Παττατό, εκ μέρους της εταιρείας Καλιμάρμαρο, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την κοπή μαρμάρων και νοικιάζει το χώρο δίπλα από το Μαρκίδειο θέατρο. 



Όσα μέλη του δημοτικού συμβουλίου παρουσιάστηκαν στην τελευταία δικάσιμο, δήλωσαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και αναγκάστηκαν να υπογράψουν εγγύηση 2000 ευρώ, προκειμένου να παρουσιαστούν στην επόμενη δικάσιμο, δηλαδή σήμερα.

Από τη διαδικασία της 27ης Ιουνίου απουσίαζαν τέσσερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος που βρίσκονταν στο εξωτερικό ή που για άλλους σοβαρούς λόγους αδυνατούσαν να παρουσιαστούν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα τα υπόλοιπα μέλη που δεν απάντησαν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν θα κληθούν να απαντήσουν και η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να οριστεί εκ νέου σε άλλη ημερομηνία.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 29 κατηγορίες για ζημιές, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία μαρμάρων υπέστη σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου το Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση.

Το Μαρκίδειο έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το νέο θέατρο της Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ