17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Εκστρατεία καθαριότητας από το Δήμο Πάφου

Με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου εντατικοποιούνται οι σχεδιασμοί των Υγειονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των Υγειονομικών υπηρεσιών του Δήμου και πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Υγειονομικών Επιθεωρητών  Κύπρου  Χρίστο Χρίστου.


Ο κ. Χρίστου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η καθαριότητα είναι ένας μεγάλος τομέας στον οποίο αυτή τη στιγμή η Υπηρεσία του βρίσκεται σε πλήρη δραστηριότητα για καθαρισμό των ανοικτών χώρων με ειδικά συνεργεία του Δήμου.

Είπε ότι φέτος η κατάσταση σε ό,τι αφορά θέματα περιβαλλοντικής υγιεινής και καταπολέμησης κουνουπιών και τρωκτικών είναι σαφώς καλύτερη από πέρσι, κάτι που οφείλεται στο γεγονός  ότι έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις κυρίως καθαρισμού σε αργάκια και άλλους χώρους όπου αναπαράγονταν ή έβρισκαν καταφύγιο τα τρωκτικά και τα κουνούπια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η εκστρατεία, ανέφερε, συνεχίζεται ενώ κάλεσε παράλληλα και τους πολίτες να συνδράμουν κυρίως στα δικά τους υποστατικά και εγκαταστάσεις εξαλείφοντας κάθε εστία μόλυνσης ή πιθανής δημιουργίας χώρου που θα μπορούσαν να εκκολαφθούν κουνούπια ή να αναπαραχθούν τρωκτικά.

Πρόσθεσε πως από φέτος τοποθετούνται βιολογικά σκευάσματα που ουσιαστικά καταπολεμούν την εκκόλαψη κουνουπιών.

Σε σχέση με τους χώρους παρασκευής και πώλησης τροφίμων, ο κ. Χρίστου εξήρε τη συνεργασία της υγεινομικής υπηρεσίας με τις Υγειονομικές υπηρεσίες του Κράτους σημειώνοντας ότι η προσπάθεια είναι η ενίσχυση περαιτέρω της Υγειονομικής υπηρεσίας του Δήμου Πάφου ώστε να αναλάβει τον έλεγχο όλων των υποστατικών στα δημοτικά όρια αλλά και την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών που θα επιφέρουν τα αναγκαία έσοδα στην τοπική αρχή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ