22.9 C
Paphos
Sunday, April 28, 2024

Εκδήλωση στην Αργάκα για το θέμα της δηλητηρίασης ζώων 

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου και η Μη Κυβερνητική Φιλοζωική οργάνωση ΚΙΒΩΤΟΣ διοργάνωσαν απόψε ενημερωτική εκδήλωση για τη δηλητηρίαση ζώων στο Δημοτικό Σχολείο Αργάκας.

Αφορμή για την εκδήλωση ήταν πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο πέντε εγκαταλελειμμένα σκυλιά, τα οποία φρόντιζε Ευρωπαίος πολίτης δηλητηριάστηκαν αφού έφαγαν κομμάτια κρέατος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις νομικές πτυχές και τη σχετική νομοθεσία για το πώς να καταγγέλλουν τέτοιες υποθέσεις, αλλά και με ποιούς τρόπους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Κυριάκος Κυριάκου Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου δήλωσε πως το πρόβλημα δεν είναι σημερινό αλλά υπάρχει μια διαχρονική κατάσταση. Η εκδήλωση, συνέχισε, διοργανώθηκε με σκοπό να δοθεί η πραγματική διάσταση σε ότι αφορά το θέμα των δηλητηριάσεων ζώων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σημείωσε, επεξηγήθηκε πώς να δοθούν στους πολίτες εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για  να παίρνουν προληπτικά μέτρα.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Κυριάκου, δεν έχουμε καταφέρει να στοιχειοθετήσουμε υπόθεση ενάντια σ’ αυτούς που δηλητηριάζουν  χωρίς λόγο τα αδέσποτα ή τα αθώα ζώα.  Σήμερα, είπε, εξηγήσαμε στο κόσμο και τους διαφωτίσαμε με σκοπό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αργάκας, Σπύρος Πελοπίδα, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το κράτος πρέπει να εφαρμόσει σχετική πολιτική για τους σκύλους.

Αν και οι υπεύθυνοι είναι οι δήμοι και οι κοινότητες, είπε ο κ. Πελοπίδα, εντούτοις οι κοινοτικές αρχές έχουν αναλάβει μια ευθύνη χωρίς εφόδια αφού δεν υπάρχουν καταφύγια για σκύλους και  κανένα κονδύλι για αυτούς.

Επιπρόσθετα ο κοινοτάρχης αναφέρθηκε στην οχληρία που προκαλούν οι σκύλοι σε αρκετές περιπτώσεις με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι τουρίστες της περιοχής.

“Είμαστε φιλόζωοι και θέλουμε οι κάτοικοι και τα ζώα να έχουν ευημερία , αλλά χρειάζεται έλεγχος” , συμπλήρωσε, προσθέτοντας “πως η κοινοτική αρχή κατακρίνει τη δηλητηρίαση των ζώων”,  κατέληξε. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ