29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ειδικές Επεμβάσεις της Tetrahand Κύπρου στο Νοσοκομείο ΙΑΣΙΣ – Πάφου

Η ομάδα της Tetrahand Κύπρου δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016. Η ομάδα αποτελείται από τον παγκοσμίου φήμης διακεκριμένο καθηγητή Jan Friden του Ελβετικού Παραπληγικού Κέντρου στο Nottwil της Ελβετίας, τον Δρ Κωνσταντίνο Κρητιώτη, Ορθοπαιδικό Χειρουργό και Χειρουργό Χεριού του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ίασις στην Πάφο και του νοσοκομείου Salford Royal NHS Foundation Trust στο Μάντσεστερ,  την κα. Sabrina Koch-Borner, Φυσικοθεραπεύτρια του Ελβετικού Παραπληγικού Κέντρου και την κα. Χριστιάνα Φακοντή Φυσικοθεραπεύτρια του Παραπληγικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας που είναι και η υπεύθυνη για την αποκατάσταση των ασθενών. Σκοπός αυτής της υπηρεσίας είναι η παροχή εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων σε τετραπληγικά άτομα μετά από βλάβες νωτιαίου μυελού (ώστε να επανακτήσουν κάποιες λειτουργίες στα άνω άκρα) και σε άτομα που πάσχουν από σπαστικότητα του άνω άκρου μετά από εγκεφαλική βλάβη (πχ εγκεφαλικό ή τραυματική βλάβη του εγκεφάλου).

Μέχρι στιγμής, η ομάδα Tetrahand Cyprus έχει εξετάσει πάνω από 25 ασθενείς και πραγματοποίησε δέκα επιτυχείς επεμβάσεις σε οκτώ ασθενείς. Οι ασθενείς νοσηλεύτηκαν  στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ίασις στην Πάφο και έλαβαν φυσιοθεραπευτική αποκατάσταση στο Κέντρο Παραπληγικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Παράλληλα, η ομάδα έχει και έντονη ακαδημαϊκή δραστηριότητα όπως αποδεικνύεται από την παρουσία της σε δύο διεθνή συνέδρια, το Παγκόσμιο Συνέδριο Tetrahand που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία τον Αύγουστο του 2018 και το Ετήσιο Συνέδριο της Πανευρωπαικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού (FESSH) που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη τον Ιούνιο του 2018. Επιπλέον, υποδέχονται και ιατρούς από άλλες χώρες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σύνθετα αυτά χειρουργεία μεταξύ των οποίων τον κ. James Bedford, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μάντσεστερ NHS Foundation Trust και τον κ. Michael David, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Coventry και του Warwickshire που παρακολούθησαν τις δραστηριότητες της ομάδας μας από τις 21/10/2018 έως τις 26/10/2018 εδώ στην Κύπρο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Φώτο: Στην Φωτογραφία εικονίζονται ( από αριστερά προς δεξιά) Οι Ιατροί Michael David, επισκέπτης χειρούργος (παρατηρητής) Ο James Bedford επισκέπτης χειρούργος (παρατηρητής), ο Κωνσταντίνος Κρητιώτης Oρθοπαιδικός χειρούργος και ο καθηγητής Jan Friden.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ