23.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

Εγκαινιάστηκε έκθεση σύγχρονης τέχνης στους Εφτά Αη-Γιώρκηες Γεροσκήπου 

Εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης εγκαινιάστηκε στη Γεροσκήπου, στο μονοπάτι αρχαιολογικού χώρου “Εφτά Αη-Γιώρκηες”. 

Επτά διεθνείς καλλιτέχνες προσκλήθηκαν από τον επιμελητή Καθ. Hermann Pitz. για να δημιουργήσουν έργα τέχνης εμπνευσμένα από την φύση,το παρελθόν και το παρόν, τις τοπικές παραδόσεις και τις μνήμες που συνδέονται με την περιοχή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, η περιοχή “Εφτά Αη-Γιώρκηες” είναι ένα συγκρότημα σπηλαίων και αρχαίων  λαξευτών υπόγειων ταφικών θαλάμων σε ένα βραχώδες οροπέδιο νοτιοδυτικά της Γεροσκήπου. Αυτός ο σπάνιος βραχώδης σχηματισμός βοήθησε, προστίθεται στην ανακοίνωση, στο να διατηρηθεί η περιοχή στη φυσική της μορφή. Σήμερα κάποια από τα σπήλαια χρησιμοποιούνται σαν χώροι απόθεσης αφιερωμάτων από θρησκευόμενους.

Όπως σημειώνεται, η γεωλογία, η πνευματικότητα και ο πολεοδομικός σχεδιασμός στην περιοχή “Εφτά Αη-Γιώρκηες”, είναι τρεις χαρακτηριστικές συνιστώσες που μπορούν να δώσουν το έναυσμα  για την παρέμβαση των καλλιτεχνών στο EcoArt.

Σε αυτό το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό πλαίσιο, επτά διεθνείς καλλιτέχνες (TimBennett, Μαριάννα Κωνσταντή, ΜiriamMcConnon, Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Julia Schewalie, Ρήνος Στεφανή, SusanVargas) έχουν προσκληθεί από τον επιμελητή της έκθεσης, Καθ. Hermann Pitz, να δημιουργήσουν έργα σύγχρονης τέχνης εμπνευσμένα από τη φύση, το παρελθόν και το παρόν, τις τοπικές παραδόσεις και τις μνήμες που συνδέονται με την περιοχή.

Παράλληλα, μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου συμμετέχει με ένα έργο τέχνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ‘EcoArt 2019: PUBLICNATURE – PRIVATECULTURE’ είναι ένα πρότζεκτ σύγχρονης τέχνης με περιβαλλοντική χροιά, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017, υπό τον τίτλο EcoArt, στην περιοχή της χερσονήσου του Ακάμα. Φέτος η Πολιτιστική Κίνηση ex-Artis, συνεχίζει το έργο EcoArt σε συνεργασία με το Δήμο Γεροσκήπου, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, στην τοποθεσία  του αρχαιολογικού χώρου “Εφτά Αη-Γιώρκηες”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ