24.9 C
Paphos
Saturday, May 18, 2024

Δύο Παφίτισσες στην Λευκωσία…

«Χωρά μέσα της όλον τον κόσμο, τα λουλούδια, τ’αστέρια, τη θάλασσα, τα ποτάμια, τα ζώα, τα πουλιά, τη φύση, τη δημιουργία ολάκερη και πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους, όλους τους ανθρώπους ακόμη κι εσένα που δε στάματησες στιγμή να με πολεμάς…»

Το απόσπασμα αυτό είναι από πολύ όμορφο βιβλίο της Παφίτισσας Ελένης Καρβουνάρη με τίτλο « Το σ’αγαπώ όπως δεν στο ΄χει πει κανείς». Ένα παραμύθι αυτογνωσίας για μικρούς και μεγάλους. Η Ελένη μέσα από την ευαίσθητη γραφή της μας ταξιδεύει στον κόσμο της Αγάπης που έχει να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εχθρό της τον Εγωισμό και όσα τον ακολουθούν και τον περιτριγυρίζουν.

Η παρουσίαση του ιδαίτερου αυτού βιβλίου έγινε ήδη στην Πάφο σε μια κατάμεστη αίθουσα στην ΣΕΚ. Όταν όμως ξέρεις ότι η δουλειά σου είναι καλή και θέλεις να την μοιραστείς με όλο τον κόσμο, κάνεις το βήμα παρακάτω και παίρνεις ρίσκα όπου χρειάζεται. Έτσι λοιπόν και η Ελένη, ταπεινά και με πίστη στο έργο της αποφάσισε να παρουσιάσει το βιβλίο της στο κοινό της Λευκωσίας. Το ραντεβού δόθηκε για τις 18 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, στις 7.30 το βράδυ στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Ιφιγενείας 27 Στρόβολος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Ελένη όμως δεν θα είναι μόνη σε αυτή την παρουσίαση. Πέρα από την συμβολή ακαδημαϊκών και ανθρώπων των γραμμάτων, θα έχει κοντά της και μια άλλη συμπολίτισσά μας από το χώρο του θεάτρου. Η ηθοποιός και εκπαιδευτικός Πάολα Χατζηλαμπρή θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της Ελένης σε θεατρικό αναλόγιο. « Όταν βρεθήκαμε με την Ελένη για έναν καφέ που διήρκησε πάνω από 2 ώρες, αναπτύξαμε πολλές ιδέες για την παρουσίαση του βιβλίου. Το σίγουρο ήτανε πως και οι δύο θέλαμε να είναι κάτι το διαφορετικό. Να μην είναι άλλη μια βιβλίοπαρουσίαση. Να έχει μέσα στοιχεία που αγαπάμε και οι δύο. Είμαστε και οι δύο εκπαιδευτικοί. Εγώ επαγγελματίας ηθοποιός, η Ελένη ασχολείται για πολλά χρόνια με το ερασιτεχνικό θέατρο και είναι εξαιρετική. Οπότε καταλαβαίνεις κουβαλάμε το ίδιο πάθος και την ίδια «τρέλα» και πάνω από όλα αναζητάμε την επικοινωνία με τον κόσμο. Με το κοινό.» μας είπεη Πάολα Χατζηλαμπρή, δηλώνοντας ενθουσιασμένη για αυτό το νέο κάλεσμα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε τα καλύτερα στις δύο συμπολίτισσές μας και να υποσχεθούμε ότι θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες τόσο για το βιβλίο αλλά και για τις δράσεις τους. Από ότι μας έχουν πει, οι δυό τους ετοιμάζουν και « άλλα ωραία πράγματα!».

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αλλά και για την παρουσίαση μπορείτε να επικοινωνείτε με την συγγραφέα κα. Ελένη Καρβουνάρη στον προσωπικό της λογαριασμό με προσωπικό μήνυμα, στο facebook: Eleni Karvounari ή στο email [email protected] .

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ