17.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Δυσαρέσκεια ΧΥΤΑ Πάφου για την προκαταρκτική συμφωνία Κεν.Επιτροπής Αλλαγών και HELECTOR 

Το Συμβούλιο ΧΥΤΑ Πάφου εκφράζει δυσαρέσκεια για την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων και της εταιρείας HELECTOR, ανάδοχος της λειτουργίας της μονάδας ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η εν λόγω εταιρεία και άλλα πρόσωπα κατηγορούνται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην Ποινική Υπόθεση αρ.9357/16 για, μεταξύ άλλων, αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημοσίου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, δωροληψία, δόλο σε σχέση με τα συμβόλαια που αφορούν το ΧΥΤΥ Κόσιης και ΧΥΤΑ Πάφου στα πλαίσια της οποίας ήδη κάποιοι από τους κατηγορούμενους προέβησαν σε παραδοχές και καταδικάστηκαν.

Το ΧΥΤΑ Πάφου, στο παρόν στάδιο εν όψει των παραπάνω, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο 16 μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και των όσων ενώπιον του Κακουργιοδικείου εξελίσσονται αντί να είχε διακοπεί αυτό το συμβόλαιο, το Κράτος και οι θεσμοί του να συζητούν για τροποποιήσεις και συνέχιση της συμβατικής σχέσης με αυτή την εταιρεία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι σε γνώση του Κράτους και των θεσμών ότι τα τελευταία 12 χρόνια υπολογίζεται να έχουν γίνει υπερπληρωμές, δηλαδή πέραν του κόστους και του εύλογου κέρδους προς την εταιρεία, περίπου 35 εκ. ευρώ. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ