15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Διαμαρτύρονται αύριο οι ναυαγοσώστες – Δεκατρείς θάνατοι τον Ιούνιο στις θάλασσες μας – Ζητούν επέκταση του ωραρίου εργασίας τους

Με επίκεντρο τη Λεμεσό, οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες οργανώνουν αύριο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με μοναδικό στόχο να μην χαθούν άλλες ζωές στη θάλασσα.

Μόνο τον Ιούνιο καταγράφηκαν 13 θάνατοι στις θάλασσες μας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής Τάσος Νικολάου, σημειώνοντας πως όλα τα περιστατικά καταγράφηκαν σε ώρες που δεν επανδρώνονται οι πύργοι των ναυαγοσωστών.

Είναι απαράδεκτο, συνέχισε, οι ναυαγοσώστες να εργάζονται από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, την ώρα που πολλοί επιλέγουν τις πρώτες πρωινές οι απογευματινές ώρες για το μπάνιο τους. “Εάν δεν ληφθούν μέτρα, μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα έχουμε 13, αλλά 33 θανάτους”, συμπλήρωσε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι ναυαγοσώστες, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, ζητούν όπως, τουλάχιστον για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, το ωράριο τους επεκταθεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, εισήγηση, όπως υπέδειξε, και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και εντονότερο σε αυτή την περίοδο κατά την οποία παρατηρείται αύξηση των τουριστών στο νησί μας, είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, ο οποίος κάλεσε τους αρμόδιους να αντιληφθούν τις ανάγκες που υπάρχουν για επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών, οι οποίοι έχουν μοναδικό τους μέλημα, όπως σημείωσε, την ασφάλεια των λουομένων.

Η αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού θα αρχίσει στις 8 το πρωί στην Ακτή Ολυμπίων, απέναντι από το παλιό Γ.Σ.Ο. και γίνεται με τη στήριξη της Ναυαγοσωστικής Μονάδας Λεμεσού, των Χειμερινών Κολυμβητών και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Οι ναυαγοσώστες καλούν τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, λαμβάνοντας μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ