20.9 C
Paphos
Saturday, May 4, 2024

Διαμαρτυρία κοινοταρχών και πολιτών για την κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης  

Την άμεση κατακύρωση της προσφοράς για την κατασκευή του δρόμου Πάφου- Π. Χρυσοχούς διατράνωσαν με την σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κοινοτάρχες και  πολίτες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων στον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς παρά την στροφή της Τσάδας .


Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κοίλης Μιχαλάκης Ευθυμίου κάλεσε το Κράτος να προχωρήσει στην κατασκευή του δρόμου και να ξεπεράσει τα εμπόδια τα οποία παρουσιάζονται κατά καιρούς. Δυστυχώς συμπλήρωσε, εδώ και δεκαετίες υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς και αυτό δεν έχει γίνει.
 

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Μεσόγης Νικόλας Αρέστη ανέφερε πως “εδώ και τώρα πρέπει να ξεκινήσει ο δρόμος Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς “γιατί ,όπως είπε, τα “oφέλη των κοινοτήτων θα είναι μεγάλα , το ίδιο και η ανάπτυξη“.

Ο πρόεδρος της κοινοτικής αρχής Λετύμπου Κώστας Χατζησολωμού ανέφερε πως οι πολίτες της Πάφου είναι πολίτες που απαιτούν αυτά που δικαιούνται , προσθέτοντας πως η κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς,είναι αναγκαία.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο μεταξύ ο κοινοτάρχης Στρουμπιού Δημήτρης Παλλάς  εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα εισακούσει τις φωνές των διαμαρτυρομένων .Όπως ανέφερε η προσφυγή που έγινε θα έχει ως αποτέλεσμα, στην καλύτερη περίπτωση, να καθυστερήσει η διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων για την έναρξη του έργου, ή να μπλοκάρει για μεγάλο χρονικό διάστημα την έναρξη του. 

Επηρεαζόμενος της περιοχής  ο Χρύσανθος Σαββίδης  ανέφερε πως ως ενεργοί πολίτες της πόλης και επαρχίας Πάφου ζητούν  από την κυβέρνηση όπως προχωρήσει στην κατακύρωση της προσφοράς για την κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς. 

Ο κ. Σαββίδης είπε πως ο δρόμος θα έπρεπε να είχε γίνει χτες , αφού, όπως εξήγησε , τα οφέλη και η ανάπτυξη που θα προκύψουν από την κατασκευή του δρόμου, τόσο για τις κοινότητες της υπαίθρου όσο και ευρύτερα για όλους τους πολίτες, θα είναι πολύ περισσότερα από το όποιο πέναλτι θα κληθεί να πληρώσει η κυβέρνηση , αν εκ του αποτελέσματος δικαιωθεί η εταιρεία που έκανε την προσφυγή .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ,  οι επηρεαζόμενοι πρόσφεραν λαγάνες στους διερχόμενους οδηγούς. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ