21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Διακρίσεις μαθητών/τριών του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου

 Μαθητές/τριες του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου πέτυχαν διάκριση για τις εργασίες που παρουσίασαν στο 1ο Παμπάφιο Συνέδριο μαθητών, καθηγητών και γονέων με τίτλο Προκλήσεις και Προοπτικές για τους μαθητές στον 21ο αιώνα, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2017 στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, διοργάνωσε η Τεχνική Σχολή Πάφου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Πάφου και τελούσε υπό τη Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη ομάδα μαθητών απενεμήθη το Βραβείο (Υποτροφία) Δημιουργικότητας και Αποδοχής της Διαφορετικότητας του Frederick University για την εργασία τους με τίτλο «Επιτραπέζιο Παιχνίδι ΑΝΘΡΩΠΟΛΙΣ: Όλοι Ίσοι, Όλοι Διαφορετικοί». Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δικής τους έμπνευσης και κατασκευής, δημιουργικό και ευχάριστο που συγχρόνως μας εκπαιδεύει στην αποδοχή και διαχείριση της διαφορετικότητας, ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού ενώ συμβάλλει και στην ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Στην δεύτερη ομάδα μαθητών απενεμήθη το Βραβείο (Υποτροφία) Εναλλακτικής Μάθησης του Frederick University για την εργασία τους με τίτλο « Η Κωνσταντινούπολη με τα οικοδομήτατά της τον 4ο – 6ο αι. μ.Χ.» Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που αφορά την κατασκευή μιας μακέτας που αναπαριστά την Κωνσταντινούπολη με τα οικοδομήματα της από  τον 4ο – 6ο αι. μ. Χ. με ένα πρωτότυπο τρόπο και το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας και Τέχνης από μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Διεύθυνση του Σχολείου, η φιλόλογος καθηγήτρια κα Φωτιάνα Αντωνιάδη – Κωνσταντινίδη και οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στην οργανωτική επιτροπή της Τεχνικής Σχολής Πάφου για την εξαιρετική διοργάνωση του εν λόγω Συνεδρίου και τις βαθύτατες ευχαριστίες τους για τη βράβευση και των δύο εργασιών τους.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ