17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Διακρίσεις για δυο σχολεία της Πάφου σε διαγωνισμό. Δείτε ποια σχολεία και ποιοι μαθητές είναι

Δύο σχολεία της Πάφου έτυχαν διάκρισης στο διαγωνισμό «Μαθητές στην  Έρευνα – ΜΕΡΑ» για το σχολικό έτος 2015 – 2016, που προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο 2015, από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

Οι ερευνητικές εργασίες που υλοποιήθηκαν και υποβλήθηκαν στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας αξιολογήθηκαν, σύμφωνα με τις διαδικασίες του διαγωνισμού, από δύο επιτροπές αξιολόγησης. Η κάθε μία αποτελείτο από έναν επιστήμονα – ερευνητή με σημαντική εμπειρία σε θέματα εκπαιδευτικής έρευνας, έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και έναν εκπρόσωπο του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης οι ομάδες των μαθητών παρουσίασαν ενώπιον των επιτροπών τις ερευνητικές τους εργασίες.

Το 1ο βραβείο εξασφάλισε το Δημοτικό σχολείο Αγίου Στεφάνου Χλώρακας – Λέμπας. Η ερευνητική εργασία αφορούσε την αρμονική συνύπαρξη και την ένταξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργίας, όπως την αντιλαμβάνονται οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Αγίου Στεφάνου Χλώρακας – Λέμπας και οι γονείς τους, στην καθημερινή τους ζωή και τις προκλήσεις για τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης, που  ενώνει ηπείρους και γεφυρώνει πολιτισμούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην έρευνα συμμετείχαν οι μαθητές Άννα Μαρία Χατζηπαναγιώτου, Βενιαμίν Αντρέου , Κυριακή Χατζηπαναγιώτου , Νικολέττα Τσιάτταλου, Άδωνης Στεφάνου, Χλόη Μικάλλη, Κλείτος Οικονόμου, Κωνσταντίνα Φακοντή, Γιάννης Σοφοκλέους, Γιώργος Κουτάνη , Διάνα Συμεού, Σοφία Ειρήνη Σαρμπάς και Χριστίνα Καρεκλά.

Το 2ο βραβείο εξασφάλισε το ΙΒ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου “Πεύκιος Γεωργιάδης“. Αντικείμενο της έρευνας ήταν η διερεύνηση εφαρμογής ενός προγράμματος προαγωγής της δραστήριας μετάβασης (περπατήματος) των παιδιών από το σπίτι τους προς και από το σχολείο.

Η ερευνητική ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές Χριστόδουλο Γεωργίου, Γιώργο Ζύμπηλο, Κωνσταντίνο Καλογήρου, Κυριάκο Μιχαήλ, Χαράλαμπο Μιχαήλ, Χρίστο Παρπούρ, Λουκά Πάφιο, Αντώνη Ρουμπά, Άννα Ανδρέου, Ευγενία Αργυρίδου, Αμαρυλλίς  Αριστάρχου, Δέσποινα Δουραλή.

Η τελετή βράβευσης των ομάδων που έχουν διακριθεί θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Ιουνίου, από τις 1800 μέχρι τις 2000, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ