21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ: 2o στον κόσμο το Φροντιστήριο Γιάννης Λαούρης (VIDEO)

Με διακρίσεις της Κυπριακής ομάδας ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Παγκόσμιου Διαγωνισμού ρομποτικής Robotex, που διεξαγεται στο Ταλίν της Εσθονίας 30/11-2/12.

Συγκεκριμένα, η ομάδα μαθητών λυκείου από το Ιδιωτικό Φροντιστήριο Y. Laouris Informatique στην Πάφο κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία ανω των 14 χρονών για το διαγωνισμό LEGO SUMO. Όπως είπε ο μαθητής Αλέξαντρος Ταμπουτσιάρη, «Είναι ένα ωραίο συναίσθημα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με βοήθησε και ειδικότερα τον προπονητή μας, Γιάννη Λαούρη. Ήταν ο προπονητής μας, ο σύμμαχος μας και ο άνθρωπος που μας παρείχε όλη την βοήθεια να τα καταφέρουμε.»

Μαζί με τον Αλέξανδρο στην Εσθονία ταξίδεψε από Κύπρο μια αποστολή 200 ατόμων, διοργανωτές, εθελοντές και διαγωνιζόμενοι από 6 ετών με τους προπονητές-εκπαιδευτές και τις οικογένειες τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex που διοργανώθηκε από το CCS τον Ιούνιο συμμετείχαν 871 διαγωνιζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και ενήλικες. Οι 125 νικητές του διαγωνισμού που βραβεύτηκαν το Σεπτέμβριο σε ειδική Τελετή, κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex.

Το CCS εύχεται καλή επιτυχία στα παιδιά και νέους που διαγωνίζονται σήμερα και αύριο κ εκφράζει τις ευχαριστίες του στους οργανισμούς που στηρίζουν το Robotex δηλαδή το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο ΟΝΕΚ ως συνδιοργανωτές, η Cyta ως Στρατηγικός Συνεργάτης, η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και ENGINO και UCMAS ως χρυσοί χορηγοί.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ