19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Πληθώρα ενδιαφερομένων, σε όλους τους Δήμους της Πάφου… (Ονόματα)

Ένα εκτενές ρεπορτάζ παρουσίασε η εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάφου Αδέσμευτος σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλύοντας τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και βάζοντας κάτω και ονόματα πιθανόν υποψηφίων.


 

Πηγή: Αδέσμευτος της Πάφου

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αν τελικά διεξαχθούν κανονικά Δημοτικές Εκλογές τον ερχόμενο Δεκέμβριο, τότε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος θα διεκδικήσει την Δημαρχία και πάλι ως ανεξάρτητος.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε κομματικές διαδικασίες επιλογής υποψηφίων και θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε και στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία κατά την οποία αναδείχθηκε Δήμαρχος.

Τότε είχε εξαγγείλει την υποψηφιότητα του την οποία στη συνέχεια υποστήριξε και επίσημα ο ΔΗΣΥ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ υποστήριξαν τότε ως κοινό υποψήφιο τον Άριστο Βασιλειάδη. Ανεξάρτητα από τις Δημοτικές Εκλογές και την πιθανή υποψηφιότητα του είπε ο κ. Φαίδωνος ο Δήμος Πάφου θα λειτουργήσει κανονικά και δεν πρόκειται να ανασταλεί καμιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εκστρατεία για την πάταξη αυθαιρεσιών και αναβάθμισης της εικόνας της πόλης θα συνεχιστεί όπως και η προσπάθεια για εξυγίανση του Δήμου και η είσπραξη παλαιών οφειλών. Υπενθύμισε ότι μέχρι τώρα ο Δήμος εισέπραξε περίπου 1 εκ. ευρώ από παλαιές οφειλές. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, θα λειτουργήσει κανονικά όπως και όλες οι επιτροπές.

Αυτό που γινόταν στο παρελθόν όπως είπε όπου σε κάθε εκλογική αναμέτρηση διακόπτονταν η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ή αναστέλλονταν η υλοποίηση αποφάσεων δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Διεργασίες

Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες για τις Δημοτικές Εκλογές και θα επιδιώξει την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων δήλωσε στο Ράδιο Κόσμος ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής και πρώην Βουλευτής Αντώνης Αντωνίου. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ανέφερε το ΔΗΚΟ θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια για τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και τους υποψηφίους Δημάρχους που θα υποστηρίξει. Ερωτηθείς αν είναι και ο ίδιος ενδιαφερόμενος για υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Δέχεται όπως είπε εισηγήσεις και παροτρύνσεις από διάφορα πρόσωπα όμως δεν αποφάσισε ακόμη αν θα είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους. Για τους υποψήφιους Δημάρχους όπως είπε βάσει των κανονισμών του κόμματος θα αποφασίσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος και η Κεντρική Επιτροπή. Δεν αποκλείεται να εξουσιοδοτηθεί να λάβει τις αποφάσεις η Επαρχιακή Επιτροπή.

ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο να διαβουλευτεί με άλλα κόμματα για την επίτευξη συνεργασιών για τις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές, δήλωσε στο Ράδιο Κόσμος ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Γιώργος Γιαλλούρης. Στόχος του ΑΚΕΛ όπως είπε, είναι η επίτευξη συνεργασιών σε επίπεδο επαρχίας με την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή κομμάτων και κινήσεων. Ο κ. Γιαλλούρης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συνεργασίας με το ΔΗΣΥ σημειώνοντας πως με τα υπόλοιπα κόμματα και ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ υπάρχει ιστορικό συνεργασίας σε επαρχιακό επίπεδο. Ο κ. Γιαλλούρης επιβεβαίωσε ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν ανεπίσημες διαβουλεύσεις με εκπροσώπους κομμάτων και άλλους παράγοντες οι οποίοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τις Δημαρχίες και θέσεις στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ενδιαφερόμενοι

Εκτός από τον κ. Φαίδωνος που θα διεκδικήσει ως ανεξάρτητος την Δημαρχία της Πάφου και οι υπόλοιποι τρεις Δήμαρχοι αναμένεται να διεκδικήσουν ως ανεξάρτητοι την επανεκλογή τους. Ήδη, την πρόθεση του ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης και ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως, ενώ το ίδιο προτίθεται να πράξει και ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης. Ως ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι Δήμαρχοι στην Πάφο παρουσιάζονται οι Μάκης Ρουσής, Ανδρέας Χρυσάνθου και Δώρος Παφίτης.

Στη Γεροσκήπου εκτός από τον Νεόφυτο Κοντό ενδιαφερόμενος φέρεται και ο Ανδρέας Σιήκης.

Στην Πέγεια ετοιμάζονται να εξαγγείλουν υποψηφιότητες οι Ανδρέας Μίτας, Παντελής Χάρπας και Σταύρος Παντελίδης και Μαρίνος Λάμπρου.

Στην Πόλη Χρυσοχούς εκτός από τον Γιώτη Παπαχριστοφή ενδιαφερόμενος είναι και ο Σταύρος Ιακωβίδης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ