17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Δημοτικές ομάδες καταψήφισαν την αγορά υπηρεσιών για την Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Πάφου

Η οποιαδήποτε προσπάθεια για αγορά υπηρεσιών στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πάφου , τερματίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση των δημοτικών ομάδων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και δημοτικών συμβούλων του ΕΛΑΜ, της Αλληλεγγύης και της Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, διεξήχθη συζήτηση για έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2020. Οι δημοτικές ομάδες του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΕΛΑΜ, της Αλληλεγγύης και της Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου, προστίθεται στην ανακοίνωση, καταψήφισαν το κονδύλι που αφορούσε την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που τάχθηκαν ενάντια στην συγκεκριμένη ρύθμιση όπως και κατά την συζήτηση του θέματος σε προηγούμενη συνεδρία του Σώματος, παρουσίασαν σειρά επιχειρημάτων που ανατρέπουν τις όποιες προσπάθειες εκχώρησης, όπως αναφέρουν, της Υπηρεσίας Καθαριότητας , στον ιδιωτικό τομέα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιδίωξαν την ψήφιση του προϋπολογισμού, χωρίς τις συγκεκριμένες πρόνοιες αφού θεωρούν, όπως υποστηρίζουν, ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο του Δήμου, όσο και των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα μέσω της ανακοίνωσης τους, εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους , για την στοχευμένη, όπως την χαρακτηρίζουν, προσπάθεια ορισμένων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, “τα οποία καταφεύγουν σε κινδυνολογίες επιχειρώντας να σπείρουν τον πανικό και να οδηγήσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας, στους ιδιώτες”, εξέλιξη που θέτει εν αμφιβόλω την Υπηρεσία και τον Δήμο, όπως υποστηρίζουν.

Επίσης καταγράφουν ότι αντιπρότειναν την παραμονή της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Δήμο, την άμεση έναρξη της διαδικασίας εκτεταμένης συντήρησης των απορριμματοφόρων και την αγορά δύο επιπλέον οχημάτων (ενός μεγάλου και ενός μικρού για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κέντρου της πόλης) και τη διατήρηση ως έχει της τακτικής για αγορά υπηρεσιών στην Υπηρεσία Πρασίνου.

Ακόμη, σημειώνουν πως αντιπρότειναν και την αγορά σε εξαιρετικές περιπτώσεις, έκτακτων και αυξημένων αναγκών, υπηρεσιών από ιδιώτες, έτσι ώστε να μπορεί η Δημοτική Υπηρεσία , να ανταποκριθεί.

Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, “δηλώνουμε την ετοιμότητα μας, να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με τις προτάσεις και τις εισηγήσεις μας θα διασφαλίσουμε την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της δημοτικής μηχανής”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ