25.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ : Εφαρμογή υψηλής Τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας για προβολή της Πάφου

Στην παροχή ενός πολύτιμου εργαλείου στα χέρια του κάθε ξένου επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει την πόλη μας και να ενημερωθεί για το κάθε αξιοθέατο σημείο της με την χρήση μόνο του κινητού του τηλεφώνου, προχωρεί ο Δήμος Πάφου.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία  Pyramind Services Ltd το συμβόλαιο για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας τουρισμού, πολιτισμού και επιχειρηματικότητας, καθώς και για τις εφαρμογές (applications) επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality)  και ηλεκτρονικής δημοκρατίας, συνολικού ποσού 122.570 ευρώ.

Με την πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), ο κάθε επισκέπτης ή ντόπιος κάτοικος  θα μπορεί να περιηγηθεί στην πόλη και να έχει μια πλήρη πληροφόρηση για κάθε  σημαντικό αξιοθέατο, στρέφοντας απλά προς το σημείο αυτό το κινητό του τηλέφωνο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μιλώντας κατά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι με τις εν λόγω εφαρμογές, ο Δήμος Πάφου προσφέρει ένα τέλειο τεχνολογικό εργαλείο στα χέρια του 1, 7 εκατομμυρίου τουριστών που επισκέπτεται ετησίως την Πάφο προκειμένου οι ξένοι τουρίστες, αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι να γνωρίσουν τον τόπο μας, καθιστώντας ταυτόχρονα την πόλη μας πιο φιλική προς τους επισκέπτες της. Η Πάφος, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, θέλει και μπορεί να εισέλθει στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η πλατφόρμα για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα θα περιλαμβάνει όλα τα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού  ενδιαφέροντος της Πάφου, καθώς και πληροφορίες για τις επιχειρήσεις και το φυσικό περιβάλλον.   Τόσο η ψηφιακή πλατφόρμα όσο και το applications υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου “Smart Cities” και θα είναι έτοιμα προς χρήση εντός 6 μηνών. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος  θα προκηρυχθεί σύντομα και ο Διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση wifi hotspots και οθονών αφής στην πόλη με τα οποία θα είναι συνδεδεμένη η πλατφόρμα.

Το έργο «Smart Cities» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A: Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 και ο Δήμος Πάφου συμμετέχει σε αυτό ως επικεφαλής εταίρος. Ως εταίροι συμμετέχουν επίσης οι αδελφοποιημένοι με την Πάφο Δήμοι των Χανίων και της Λέσβου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ