19.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ: Απονομή βραβείων των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογιών

Με τις τελικές παρουσιάσεις και την τελετή απονομής των βραβείων στις νικήτριες ομάδες του σχετικού διαγωνισμού, ολοκληρώθηκαν απόψε τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογιών (STEAM) για τη σχολική περίοδο 2018-2019 που οργανώθηκαν από τον Δήμο Πάφου σε συνεργασία με την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία.

Μιλώντας στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Αττικόν», ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι με την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμος Πάφου εκφράζει τη βούληση και το στόχο του να επενδύσει στη νέα γενιά, για να ανταποκριθεί η πόλη και ο τόπος μας στις ανάγκες τις σύγχρονης εποχής, της εποχής της καινοτομίας και των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών. Αντί να δημιουργήσουμε ένα ακόμη μικρό έργο, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, προτιμήσαμε να δώσουμε τα χρήματα αυτά για την περαιτέρω μάθηση και εκπαίδευση των μαθητών μας και διαβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί.

Νικήτρια ομάδα στην κατηγορία Project Δημοτικού αναδείχτηκε η «Tech Boys» αποτελούμενη από τους μαθητές Σταύρο Ιωάννου, Ανδρέα Ξενοφώντος, Αλέξανδρο Οικονόμου και Ανδρέα Παναγίδη. Στην κατηγορία Γυμνασίου/Λυκείου νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η «Πυθαγόρας» αποτελούμενη από τους μαθητές Μαρία Καμπανέλλα, Νεφέλη Κυριακίδου, Κυριακή Οικονόμου και Ελευθερία Χριστοδούλου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως αναφέρθηκε, τα εργαστήρια στοχεύουν στην περαιτέρω εκπαίδευση μαθητών της Πάφου για την ανάπτυξη δημιουργικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων στους τομείς των φυσικών επιστημών και τεχνολογιών, με σκοπό την καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την καινοτομία για τους νέους της Πάφου.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν φέτος 30 εργαστήρια, το κόστος διοργάνωσης των οποίων κάλυψε εξ’ ολοκλήρου ο Δήμος Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ