21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Δημιουργία Περιφερειακού Κινέζικου Πολιτιστικού Κέντρου στην Πάφο;

Σειρά θεμάτων που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία του Δήμου Πάφου με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρέσβης της φίλης χώρας στην Κύπρο Huang Xingyuan.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου, ο κ. Φαίδωνος πρότεινε στον Πρέσβη της Κίνας την παραχώρηση δωρεάν στεγαστικών διευκολύνσεων για την δημιουργία και λειτουργία στην Πάφο ενός Κινέζικου Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα καλύπτει όχι μόνον την Κύπρο αλλά και την ευρύτερο περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Βορείου Αφρικής. Ο Πρέσβης της Κίνας υποδέχτηκε με  ζωηρό ενδιαφέρον την πρόταση αυτή  και διαβεβαίωσε τον κ. Φαίδωνος για την άμεση προώθησή της με στόχο την υλοποίησή της το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος Πάφου πρότεινε ακόμη την παραχώρηση ενός δημοτικού Πάρκου, ώστε να διαμορφωθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα από την Κινέζικη Πρεσβεία ή τους κινέζους υπηκόους που διαμένουν στην πόλης μας και να αξιοποιηθεί ακολούθως για τις ψυχαγωγικές ανάγκες των νέων μας συμπολιτών, μαζί βεβαίως με τους ντόπιους κατοίκους της Πάφου.  Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η σύσταση ομάδας αρμοδίων λειτουργών από τις δύο πλευρές για την παροχή κάθε πρακτικής διευκόλυνσης σε κινέζους υπηκόους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Πάφο ή επέλεξαν ήδη την περιοχή ως δεύτερο τόπο διαμονής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η επικείμενη επίσκεψη του Δημάρχου Πάφου, ως επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπείας της πόλης, στο Διεθνές Φόρουμ των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη στις 15 και 16 Νοεμβρίου, καθώς και οι επαφές που προγραμματίζει ο κ. Φαίδωνος στο περιθώριο του εν λόγω Φόρουμ με στόχο της Αδελφοποίηση της Πάφου με μία Κινέζικη πόλη στο εγγύς μέλλον.

Η συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ  Huang στην Πάφο για την Κινέζικη Πολιτιστική  Βραδιά που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πόλη μας με εξαιρετική επιτυχία.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ