20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Δημιουργία νέου σχολείου στην Πάφο: “Μελετούμε όλες τις δυνατότητες” τονίζει ο Κώστας Καδής

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μελετά όλες τις δυνατότητες και όλες τις εναλλακτικές λύσεις αναφορικά με τη δημιουργία νέου σχολείου στην Πάφο, στη βάση όμως της αξιοποίησης των διαθέσιμων χώρων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής χθες στην Πάφο.

Ο κ. Καδής, που παρέστη χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, είπε απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ πως το Υπουργείο του σε προκαταρκτικές συζητήσεις που έχει κάνει  με τους τοπικούς φορείς και ειδικότερα με τη Σχολική Εφορεία Πάφου, είχε ζητήσει να  του  υποδειχθούν πιθανοί χώροι ακόμη και στο κέντρο της πόλης – όπως είπε-  που θα μπορούσε να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία νέου σχολείου.

Αντιλαμβάνομαι, συνέχισε, “ότι βρέθηκε κάποιος χώρος ο οποίος δεν είναι ακριβώς στο κέντρο, αλλά  είναι λίγο πιο έξω”. Επεσήμανε ωστόσο πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σχολεία και να ζητούμε δίπλα απ’ αυτά να κτίσουμε άλλα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Καδής σημείωσε πως  το ΥΠΠ θα κινηθεί με βάση αυτή την πολιτική,  δηλαδή με αξιοποίηση των υφιστάμενων χώρων και στην καλύτερη αξιοποίηση των χώρων που έχει στη διάθεσή του.

Κληθείς να σχολιάσει επιστολή που έλαβε από το Σύνδεσμο των Γονιών του σχολείου Έμπας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τυχόν μετατροπή του Λυκείου σε Τεχνική Σχολή, ο κ. Καδής είπε “τους έχω απαντήσει ότι γίνονται σκέψεις και ότι οι όποιες αποφάσεις, θα ληφθούν μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων των γονιών”.

O YΠΠ διευκρίνισε ωστόσο πως δεν συζητεί το Υπουργείο του τη μετατροπή του σχολείου  Έμπας σε κάτι άλλο, αλλά τη δυνατότητα στους κενούς χώρους που διαθέτει το εκπαιδευτήριο να φιλοξενηθούν κάποιοι κλάδοι της Τεχνικής Σχολής που θα εξυπηρετούν και την τοπική κοινωνία.

Θα δώσουν δηλαδή τη δυνατότητα σε παιδιά της περιοχής να φοιτήσουν σ’ αυτό το σχολείο, είπε. Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε, να δοθεί και η δυνατότητα μεταλυκειακών προγραμμάτων σπουδών, στο ίδιο σχολείο προς εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Καδής ξεκαθάρισε πως οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας κινούνται προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Πρόσθεσε ωστόσο πως το ΥΠΠ προσανατολίζεται να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για τα θέματα των σχολικών χώρων της Πάφου πολύ σύντομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ