21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο, δηλώνει ο Δήμαρχος Πάφου

Κανένας δεν έπρεπε να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση του Καλλιμάρμαρου, ούτε ο ίδιος ούτε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε ο εργολάβος, αλλά ούτε και ο Δήμος, δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε συνέχεια της χθεσινής δικαστικής διαδικασίας.


Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, δήλωσε ο κ. Φαίδωνος, κατέχει παράνομα και καταχρηστικά το χώρο, ενώ έχει αποδειχθεί “ ότι κατέχει παράνομα γειτονικό χώρο για τον οποίο ο Δήμος πλήρωνε το ενοίκιο και ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικό χώρο”.

Επί της ουσίας, ο Δήμαρχος Πάφου δήλωσε ότι δεν έδωσε καμιά πρόσθετη οδηγία πέραν από την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια του ΔΣ με βάση την οποία επρόκειτο να προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες στα όρια του τεμαχίου του Δήμου για την κατασκευή του θεάτρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως είναι γνωστό, στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας κάθισε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου σε σχέση με την ιδιωτική ποινική αγωγή που καταχωρήθηκε εναντίον του Δήμου Πάφου, του Δήμαρχου και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Πολύκαρπου Πατατό, εκ μέρους της εταιρείας Καλλιμάρμαρο, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην κοπή μαρμάρων και νοικιάζει το χώρο δίπλα από το Μαρκίδειο Θέατρο.

Οκ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και στα πρακτικά συνάντησης της εξ υπουργών Επιτροπής, η οποία εγκαθιδρύθηκε δυνάμει του άρθρου 10(2) των περί Τουρκοκυπριακών Περιουσιών Νόμων του 1991 έως 2012, για την εξέταση ιεραρχικών προσφυγών κατά αποφάσεων του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Όπως αναφέρεται, η εξ υπουργών Επιτροπή συνήλθε στις 26 Οκτωβρίου για να εξετάσει την ιεραρχική προσφυγή μεταξύ άλλων του κ. Πολυκάρπου Πατατού ημερομηνίας 16 Μαΐου εναντίον της απόφασης που κοινοποιήθηκε στον αιτητή με την επιστολή της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου ημερομηνίας 27.4.2016 με την οποία τον πληροφορούσε ότι έχει τερματίσει τη σύμβαση μίσθωσης στις 30.6.2016, αφού η ισχύς της ήταν από την 1.7.2012 έως και 30.6.2014.

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της, εξέδωσε ομόφωνα απόφαση, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται η ιεραρχική προσφυγή του κ. Πολύκαρπου Πατατού, αφού η Σύμβαση Μίσθωσης τερματίστηκε νομότυπα, σύμφωνα με τις πρόνοιες που περιέχονται σ’ αυτή.

Επιπρόσθετα,  σύμφωνα με πρακτικά συνάντησης της εξ υπουργών Επιτροπής, η οποία εγκαθιδρύθηκε δυνάμει του άρθρου 10(2) των περί Τουρκοκυπριακών Περιουσιών (Διαχείριση και άλλα Θέματα) ( Προσωρινές Διατάξεις ) Νόμων του 1991 έως 2012 για την εξέταση ιεραρχικών προσφυγών κατά αποφάσεων του Κηδεμόνα Τ/κ περιουσιών,  η εξ υπουργών Επιτροπή συνήλθε στις 26 Οκτωβρίου για να εξετάσει την ιεραρχική προσφυγή των κ. Ανδρέα Αργακιώτη και κ. Νεόφυτου Αργακιώτη ημερομηνίας 9ης Ιουνίου του 2016, εναντίον της απόφασης που περιλαμβάνεται στην επιστολή του Κηδεμόνα Τ/κ Περιουσιών, ημερομηνίας 27/5/2016 για απομάκρυνση όλων των μηχανημάτων, εργαλείων τους, από το τ/κ ιδιοκτησίας υποστατικό που βρίσκεται επί του τεμαχίου 336 Β Φ/Σχ. 51.030402 και το τ/κ ιδιοκτησίας ανοικτό χώρο επί του τεμαχίου 3079 ΑΦ/σψ/51/030405 και όπως παραδώσουν ελεύθερη την κατοχή τους.

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της, εξέδωσε ομόφωνα την Απόφαση, σύμφωνα με την οποία απορρίπτει την ιεραρχική προσφυγή  επίσης των κ. Ανδρέα Αργακιώτη και κ. Νεόφυτου Αργακιώτη, επειδή δεν στρέφεται κατά εκτελεστού χαρακτήρα απόφασης του Κηδεμόνα Διαχείρισης Τ/κ περιουσιών και επειδή εκκρεμεί ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου η προσφυγή των αιτητών ,με αριθμό 627/2016 που θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης .

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί αίτηση ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον του Δήμου, Πάφου, του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο κατηγορητήριο της υπόθεσης που εξετάζεται από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας περιλαμβάνονται 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου το Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση.

Το Μαρκίδειο έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το νέο θέατρο της Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ