21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Γ.Στυλιανού: Λυπηρή εξέλιξη η νέα καθυστέρηση στην κατασκευή Μαρίνας στα Πότιμα

Λυπηρή εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που έκρινε  άκυρη την απόφαση της  Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων για τα διαδικαστικά σε σχέση με την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου στα Πότιμα, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως μετά που το Διοικητικό Δικαστήριο απεφάνθη ότι η συγκρότηση της ΔΕΜ πάσχει λόγω κακής σύνθεσης, όπως είπε, επιβάλλεται η Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων με την σωστή σύνθεση να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει καταθέσει  η Κοινοπραξία Poseidon( πρώτη προσφοροδότρια εταιρεία) .

Εάν συνέχισε, “είναι επαρκή τα στοιχεία τότε να πάρει θέση υπέρ της Koινοπραξίας Poseidon ή εάν όχι, τότε να προχωρήσει να δώσει την προσφορά στην Pafilia”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας ανέφερε πως ο επίδικος διαγωνισμός έχει μια μακρά προϊστορία και πως το  Διοικητικό Δικαστήριο εξέτασε το θέμα μετά την προσφυγή της εταιρείας Poseidon η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη όταν κρίθηκε από την Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων ότι δεν πληροί τους όρους και όταν η Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων προχώρησε στην δεύτερη προσφοροδότρια εταιρεία την Pafilia.

Αυτή η εξέλιξη, είπε ο κ. Στυλιανού, εμποδίζει την ανάπτυξη της Κισσόνεργας αφού η κατασκευή δέκα κυματοθραυστών στην περιοχή Πότιμα καθυστερεί περαιτέρω, την στιγμή που η κατασκευή τους έχει διασυνδεθεί με την κατασκευή της  Μαρίνας στην περιοχή.

Όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός συνέχισε, “ πρέπει πρώτα να κατασκευαστεί η Μαρίνα προκειμένου να διαφανεί πως θα διαμορφωθούν τα ρεύματα στην περιοχή και ακολούθως να προχωρήσει η κοινοτική αρχή με την κατασκευή των κυματοθραυστών`.

Eπιπρόσθετα, είπε ο κ. Στυλιανού, στην περιοχή θα δημιουργηθεί παραλία ενάμιση χιλιομέτρου η οποία θα είναι το σημείο αναφοράς για όλη την Πάφο, κατέληξε. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ