22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Γροθιά στο στομάχι [του Παναγιώτη Α. Βορκά]

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, ο συμπολίτης μας ποδηλάτης Πέτρος Στυλιανού ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά την προσπάθεια να καλύψει μια μεγάλη απόσταση σε ολόκληρη την Κύπρο με στόχο να ευαισθητοποιήσει για το θέμα του καρκίνου και ταυτόχρονα να συλλέξει χρήματα προς διάθεση για τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Στα πλαίσια του προγραμματισμού για το εγχείρημά του, ήμουν παρόν σε μια σύντομη ενημέρωση στην οποία προέβηκε ο Πέτρος στα γραφεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου στην Πάφο. Έχοντας και ο ίδιος βιώσει το πρόβλημα και καταφέρνοντας να αναδειχθεί νικητής στη μάχη με τη νόσο, ο Πέτρος αποτελεί φωτεινό συμβολικό παράδειγμα για όλους.

Όταν λέω όλους, δεν εννοώ μόνο τους πάσχοντες αλλά την ευρύτερη κοινωνία που οφείλει ως συμπαραστάτης να βρίσκεται στο πλευρό των πασχόντων συνανθρώπων μας με κάθε τρόπο. Ο Πέτρος μας μίλησε απλά, εξηγώντας πως νιώθει και γιατί έχει παθιαστεί με την όλη προσπάθεια. Ήταν στιγμές που αναγκαζόταν σε παύσεις από τη συγκίνηση, και εγώ, αλλά είμαι σίγουρος και τα υπόλοιπα μέλη του Αντικαρκινικού, φύγαμε από τη συνεδρία μ’ ένα κόμπο στο στομάχι.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Χρειάστηκε 10 λεπτά για να μας μεταφέρει εικόνες και συναισθήματα που βιώνει από την επαφή του με τον κόσμο, πολλές φορές με τους ίδιους τους ασθενείς ή και συγγενείς που βίωσαν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων. 10 λεπτά ήταν αρκετά για να μας ξαναθυμίσει γιατί εμπλακήκαμε αρχικά στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και γιατί χρειάζονται δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από το ζήτημα σε όλα τα δυνατά επίπεδα.

Μακριά από τα διοικητικά που σταδιακά φθείρουν την προσπάθεια και πολλές φορές μας αποπροσανατολίζουν από τον βασικό στόχο και σκοπό των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων.

Πέτρο σ’ ευχαριστούμε για τη γροθιά στο στομάχι.

Παναγιώτης Α. Βορκάς, Γενετιστής

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ