16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Γιώργος Μάης: «Στόχος μας η αύξηση κατά 300-400 χιλιάδες» (ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ)

Γιώργος Μάης, Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου

«Αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πάφος τα τελευταία χρόνια είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η επαναφορά του προορισμού σε πλήρη λειτουργία καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Όλες οι προσπάθειες και δράσεις εστιάζονται σε αυτόν τον στόχο και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να επισημάνω ότι όλοι οι φορείς σε επαρχιακό επίπεδο, ο ΚΟΤ και τα αρμόδια Υπουργεία κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Σαν Πάφος στοχεύουμε σε κατηγορίες αγορών και συγκεκριμένες γεωγραφικές αγορές που ταξιδεύουν την περίοδο Νοεμβρίου-Απριλίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία μπορεί να αυξηθεί η τουριστική κίνηση της Πάφου, περίπου κατά 300.000 με 400.000 επισκέπτες. Αγορές προτεραιότητας είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ρωσία, οι Βόρειες χώρες, η Κεντρική Ευρώπη καθώς και οι αγορές που καλύπτονται με αεροπορική σύνδεση την περίοδο αυτή ή υπάρχει προοπτική σύνδεσης.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πως η Πάφος «χτυπά» την εποχικότητα;

Αυτές οι κατηγορίες αγορών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Αθλητές Ποδηλασίας, Δρομείς, Κολυμβητές, Golfers, Ομάδες Ποδοσφαίρου, Συνέδρια και Ταξίδια Κινήτρων, επισκέπτες με προτιμήσεις σε δραστηριότητες υπαίθρου όπως περιπατητές, επισκέπτες μακράς διάρκειας και άλλους που επιζητούν να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προορισμού, που ευτυχώς υπάρχουν σε αφθονία.

Καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για την καλυτέρευση και αναβάθμιση των πιο πάνω εμπειριών και ταυτόχρονα με συντονισμένες ενέργειες αναλαμβάνουμε την προβολή με συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις και εκδηλώσεις στο εξωτερικό, δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων για γνωριμία με τον προορισμό, κ.ά.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Θάνος Μιχαηλίδης: Έτσι θα πλήξουμε την εποχικότητα

Ανδρέας Δημητριάδης:  Υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε τον χειμερινό τουρισμό

Νάσος Χατζηγεωργίου: Ο ΚΟΤ επενδύει στο τουριστικό μας προϊόν

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ