18.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ρυμουλκείται το 2ο σκάφος- Επι τόπου και ελικόπτερο της Ε.Φ. για ενδεχόμενη διάσωση

Και το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς επιστρατεύτηκε πριν απο λίγο για να βοηθήσει στο ενδεχόμενο που θα χρειαστεί να γίνει διάσωση θαλάσσης αν και εφόσον το πλοιάριο με τους πρόσφυγες απο τη Συρία βυθιστεί.

Το ελικόπτερο το οποίο έφυγε γύρω στις 10:25 απο το Αεροδρόμιο Ανδρέας Παπανδρέου ακολούθησε πορεία απο την Πάφο, περνώντας απο την Κισσόνεργα, Τάλα, Ακάμα και φτάνοντας στην περιοχή όπου βρίσκεται το ρυμουλκούμενο πλοιάριο με τους μετανάστες που οδεύει προς τον Πύργο για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Η απόφαση να πάει στον Πύργο (10 ναυτικά μίλια) και όχι στο Λατσί (25 ναυτικά μίλια) πάρθηκε λόγω του ότι στο σκάφος διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα μπήκαν νερά με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η ρυμούλκησή του στον Πύργο και όχι στο Λιμανάκι του Λατσιού που είναι πιο κοντά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η άκατος της Λιμενικής, Ποσειδώνας, η οποία μόλις έφτασε στο Λατσί (9:45μμ) επέστρεψε πριν λίγο στο 2ο σκάφος το οποίο ρυμουλκεί με τη βοήθεια φουσκωτών. Στο 2ο σκάφος υπάρχουν γύρω στα 120 άτομα, πρόσφυγες απο τη Συρία και σύμφωνα με πληροφορίες του PafosPress.com διαθέττουν όλοι σωσίβια σε περίπτωση που χρειαστεί να πέσουν στη θάλασσα.

Αστυνομία, Λιμενική, Τμήμα Αλλοδαπών, Πολιτική Άμυνα, Νοσοκομείο και Γραφείο Ευημερίας βρίσκονται επι ποδός για να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους μετανάστες.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ