17.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Για αζάδες προορίζεστε…

 

ΤΖΟΥΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ11Της Τζούλης Χρίστου

Και μετά τις διακοπές που δεν έκαναν ή μάλλον προσπάθησαν να συνδυάσουν με προεκλογικές διεργασίες, επανέρχονται δριμύτεροι. Ναι καλά καταλάβατε. Μιλώ για τους εν δυνάμει υποψηφίους δημάρχους, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους και όχι μόνο, οι οποίοι σκίζουν από τώρα τα ιμάτιά τους. Κατεβείτε και σταθμεύσετε το καλάμι ορισμένοι. Ηρεμήστε. Για αζάδες προορίζετε τον εαυτό σας από μόνοι σας, όχι για πρόεδροι της Δημοκρατίας.

Όταν πλησιάζεις τα 70 ή τα έχεις περάσει ή όταν η παρουσία σου στα έδρανα από της ανάληψης των καθηκόντων σου ήταν απλά διακοσμητική, μην πω γλάστρα και παρεξηγηθώ, τι τα θέλεις τα αξιώματα; Να δείτε που στο τέλος της ημέρας θα πουλήσουν τα κόμματά τους ορισμένοι/ες και θα προχωρήσουν σε μυστικές συμφωνίες με τους αντιπάλους, θυσιάζοντας την προσπάθεια των δικών τους, φυσικά στο βωμό του προσωπικού οφέλους.  Παλιό το κόλπο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μέχρι τα τέλη του μήνα που λογικά θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια, για να εισέλθουμε και επίσημα σε ρυθμούς εκλογών, αναμένεται να πέσει το γέλιο της αρκούδας – άσπρης – μαύρης δεν έχει σημασία. Προσπαθούν να κάνουν συνεργασίες και δεν τα βρίσκουν. Και πώς να μην μαλλιοτραβηχτούν δηλαδή, αφού μπορεί μεν να θέλουν να συνασπιστούν και να κατέβουν με κοινό υποψήφιο, ωστόσο, ο καθένας προτάσσει τον δικό του. Ικανός, ανίκανος, δεν έχει σημασία. Δικός μας να είναι. Όλοι οι άλλοι δεν κάνουν.  Σχετικοί και άσχετοι, επιθυμούν διακαώς στήριξη από τους υπόλοιπους. Το ότι ο πλείστοι δεν έχουν τα προσόντα και τις γνώσεις και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν δεν το αντιλαμβάνονται. «Θέλω να γίνω δήμαρχος». Με το έτσι θέλω, δηλαδή. Ίσως αυτό να ονειρεύονταν από παιδιά ή αυτό θεώρησαν στην πορεία ότι προορίζεται γι’ αυτούς. Για μαζευτείτε ορισμένοι γιατί έχετε ξεφύγει. Και που ‘σαι ακόμα θα μου πεις. Άλλοι σπεύδουν να ανακοινώσουν υποψηφιότητα. Άσχετα πως τα κόμματά τους βρίσκονται ακόμη σε διάλογο. Με το ζόρι δηλαδή.

Να δείτε που θα βγουν κακοφανισμένοι κάποιοι . Να μου το θυμηθείτε μαντάρα θα τα κάνουν στο τέλος και θα χάσουν όλοι από χέρι.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ