22.9 C
Paphos
Saturday, May 4, 2024

Γεννητούρια ενός λευκού λιονταριού στο Pafos ZOO- Και το όνομα αυτού…Σίμπα (pics-vid)

Γεννητούρια είχαμε και πάλι στον Ζωολογικό Κήπο Πάφου στην Πέγεια. Αυτή τη φορά ο νέος ένοικος είναι ένα χαριτωμένο σπάνιο λευκό λιονταράκι το οποίο γεννήθηκε πριν τρεις εβδομάδες και χαίρει άκρας υγείας.

Μιλώντας στο PafosPress.com ο υποδιευθυντής του Ζωολογικού Κήπου Πάφου και κτηνίατρος, Ιούλιος Χριστοφόρου ανέφερε πως το νέο μέλος της οικογένειας των λιονταριών είναι το πρώτο λευκό λιοντάρι που γεννιέται στην Κύπρο, είναι αρκετά σπάνιο είδος και τρέφεται με εξειδικευμένο γάλα το οποίο εισάγεται αποκλειστικά από το εξωτερικό.

Το χρώμα που έχει, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου, οφείλεται σε υποτελή γονίδια, από τα οποία προκύπτει μία σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη. Σήμερα τα λευκά λιοντάρια σπανίζουν στους ζωολογικούς κήπους, αλλά είναι ακόμα πιο σπάνια στην άγρια φύση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σπάνιο το είδος

Τα λευκά λιοντάρια δεν είναι ακόμα ξεχωριστό υποείδος, παρ’όλο που κάποιοι το θεωρούν.

Σύμφωνα με τη σχετική βιβλιογραφία τα σημερινά εξημερωμένα λευκά λιοντάρια είναι απόγονοι δύο νεαρών ατόμων που εντοπίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν στο καταφύγιο Τιμμπαβάτι στη Νότια Αφρική το 1975. Όμως το 1938 θεάθηκαν για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν φαντασίες οι μύθοι των ιθαγενών που μίλαγαν για λευκά λιοντάρια.

Ακολουθεί βίντεο με το λευκό λιονταράκι ενώ αμέσως πιο κάτω o Ιούλιος Χριστοφόρου αγκαλιά και selfie φωτογραφία με το συμπαθέστατο λιονταράκι το οποίο ακούει στο όνομα Σίμπα από τη αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων LION KING!

Simba ❤🦁❤

Gepostet von Ioulios Xristoforou am Donnerstag, 28. März 2019

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ