17.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

“ΒΟΜΒΑ” στην Πάφο: Απέσυρε τον ενδιαφέρον της η Pafilia για την μαρίνα – Αυτούσια η ανακοίνωση της εταιρείας

Αναφορικά με την προσφορά που αφορά στο Σχεδιασμό, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και τη Λειτουργία της Μαρίνας Πάφου, η εταιρεία Pafilia ενημερώνει πως έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της για το πιο πάνω  διαγωνισμό.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία Pafilia τονίζει,γΓια πάνω από δέκα χρόνια η Εταιρεία υπήρξε απόλυτα συνεπής έναντι των υποχρεώσεων της, που πηγάζουν από τους όρους του πιο πάνω διαγωνισμού καθώς και των μέχρι πρόσφατων απαιτήσεων από την πλευρά της διαχειριστικής επιτροπής για τις Μαρίνες. Δυστυχώς οι ατέρμονες δικαστικές διαμάχες που έχουν προκύψει και ακόμα συνεχίζουν, δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατακύρωσης του έργου με αποτέλεσμα η εκτέλεση του να μην γίνει κατορθωτή.

Επιπρόσθετα, η παρατεταμένη αβεβαιότητα, η οποία δεν οφείλεται στην εταιρεία μας αλλά στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στη λήψη τελικής απόφασης για κατακύρωση του διαγωνισμού, δυστυχώς έχει αποθαρρύνει τον ενδιαφερόμενο επενδυτή να επενδύσει στο έργο ο οποίος σημειώστε, όπως και η εταιρεία μας, διατηρεί δεσμευμένο το κεφάλαιο που απαιτείται ως απόδειξη της οικονομικής ευρωστίας εδώ και ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Λαμβανομένων υπόψη των πιο πάνω και με κύριο γνώμονα το συμφέρον της επαρχίας Πάφου και των κατοίκων της αλλά και ευρύτερα της οικονομίας της Κύπρου, κρίνουμε ότι θα ήταν προτιμότερο ο διαγωνισμός για την κατασκευή της Μαρίνας να επαναπροκηρυχτεί.

Πιστεύουμε, αναφέρει η εταιρεία, ότι μια νέα ανοιχτή διαδικασία η οποία θα ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς θα καταστήσει το όλο έργο πιο ελκυστικό και θα προσελκύσει μετά βεβαιότητας αρκετούς ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι η εταιρεία μας στηρίζει ανεπιφύλακτα την κατασκευή Μαρίνας στην επαρχία Πάφου, αφού πρόκειται για μία υποδομή που θα συμβάλει σημαντικά στην αναζωογόνηση της οικονομίας της. 

Τέλος ενημερώνουμε ότι η εταιρεία Pafilia συνεχίζει με την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος το οποίο αποτελείται από τα πολυσύνθετα και μοναδικά έργα του Minthis, ONE και NEO“.

 

 Εκ μέρους της Διεύθυνσης της εταιρείας  Pafilia Property Developers   

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ