22.9 C
Paphos
Saturday, May 4, 2024

Α. Σιήκκης: “Ο κ. Παύλιδης αποσυρόμενος από τη διεκδίκηση της δημαρχίας θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία”

Σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του Μιχάλη Παυλίδη εξέδωσε το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου Δημάρχου, Ανδρέα Σιήκκη, κατηγορώντας τον για πρακτικές οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν συνέβαλαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στη διάλυση του Δήμου Γεροσκήπου και στο να κινδυνεύουν με απόλυση είκοσι άτομα απο την επιθυμία του να ιδιωτικοποιήση της υπηρεσίες.


Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, για μεγάλο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον της διετία 2012-2013), εργαζόταν για την κατάργηση του Δήμου Γεροσκήπου και τη συγχώνευση του με τον Δήμο Πάφου, επιχειρώντας συνάμα να διαλύσει τις υπηρεσίες του, μέσω της απόλυσης είκοσι ατόμων και της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επειδή αρνείται ότι έπαιξε αυτό τον καταστροφικό για τον Δήμο ρόλο, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας του λόγου του αληθές.

Ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι ο Ανδρέας Σιήκκης ψεύδεται και ότι έστειλε επιστολές σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου. Αυτό ισχύει και το γνωρίζαμε. Όμως, προχώρησε σε αυτή την κίνηση την τελευταία διετία, μετά τις αντιδράσεις κομμάτων (ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ) αλλά και των εργαζομένων του Δήμου, και κυρίως όταν πια έλαβε απόφαση για επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας Γεροσκήπου. Υπήρξαν όλες αυτές οι αντιδράσεις ή όχι, κύριε Παυλίδη; Ήσασταν ή όχι ο μοναδικός Δήμαρχος στην Κύπρο που υποστήριξε ενώπιον των οργάνων της Ένωσης Δήμων τις συγχωνεύσεις; Δυστυχώς, ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει κάνει το ψέμα «επιστήμη».

Η αντιφατική πολιτική του απερχόμενου Δημάρχου για ένα κεφαλαιώδες ζήτημα που άπτεται της ίδιας της ύπαρξης του Δήμου, αποδεικνύει ότι είναι επικίνδυνος για τη Γεροσκήπου και πρέπει να φύγει από τη θέση του Δημάρχου.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στον Δήμο Γεροσκήπου είναι να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της δημαρχίας. Αν όχι, το βάρος της υπεράσπισης του Δήμου πέφτει στους δημότες Γεροσκήπου, οι οποίοι στις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου θα δώσουν την απάντηση τους.

Στην ανακοίνωση η οποία στάληκε στα ΜΜΕ απο το εκλογικό επιτελείο Ανδρέα Σιήκκη επισυνάπτονται και οι ακόλουθες επιστολές οι οποίες αφορούν τον Μιχάλη Παύλιδη σε σχέση πάντα με την αναδιάρθρωση της Τ.Α. 

 

Συνενώσεις Δήμων: Επιμένει ο Παυλίδης

08 Ιουνίου 2013

Η συνένωση Δήμων μέσα στη νέα οικονομική πραγματικότητα είναι μονόδρομος για την οικονομική εξυγίανση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την ευημερία των ίδιων των Δήμων. Αυτό υποστηρίζει ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης, ο οποίος ήταν από τους μειοψηφούντες Δημάρχους που υποστήριξαν το νέο σχεδιασμό της δραστικής αριθμητικής μείωσης των Δήμων στην Κύπρο κατά την τελευταία συνεδρία της Ένωσης Δήμων στις 9 Μαίου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το pafosnet, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου έφερε μάλιστα συγκεκριμένη πρόταση βάσει της οποίας οι Δήμοι με γεωγραφική εγγύτητα θα πρέπει να ενοποιηθούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν, ενώ το μέτρο των συγχωνεύσεων δεν θα πρέπει να εφαρμοσθεί στην περίπτωση των κατεχομένων Δήμων για εθνικούς και πολιτικούς λόγους.

Στην πρόταση που κατέθεσε στην Ένωση Δήμων, ο Μιχάλης Παυλίδης επισημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ισχυρή οικονομική κλίμακα και επαρκές στελεχειακό δυναμικό, να συγχωνευθούν υπηρεσίες που προσφέρονται από τους κατακερματισμένους Δήμους, όπως η Υδατοπρομήθεια, τα Συμβούλια Αποχετεύσεων, η αποκομιδή σκυβάλλων, καθώς και να διατηρηθεί η αναλογικότητα στην εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας με βάση τον πληθυσμό.

Στην πρόταση του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου προτείνει επίσης την καθιέρωση Ενιαίου Συστήματος Αξιολόγησης Υπαλλήλων για την πρόσληψη και ανέλιξη τους, την καθιέρωση νέων κριτηρίων σύγχρονης διοίκησης επιτελικών στελεχών στις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας ώστε να εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης της.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κ.Σ. ΕΔΕΚ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

22/6/2013

Ανακοίνωση

Η Τοπική Επιτροπή του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γεροσκήπου, σε συνεδρία της που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου, αποφάσισε όπως κάνει δημόσια έκκληση προς τον Δήμαρχο Γεροσκήπου να αποφεύγει τις αναφορές για συνενώσεις Δήμων και να υπερασπιστεί το όνομα και τα συμφέροντα του Δήμου.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γεροσκήπου καλεί επίσης τον Δήμαρχο να αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις για εργασιακά θέματα, γιατί μόνο προβλήματα δημιουργούν, και να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα σε κλίμα συναίνεσης με όλους τους εμπλεκόμενους. Η Τοπική Επιτροπή του Κινήματος και η Δημοτική του Ομάδα τάσσονται ξεκάθαρα κατά των απολύσεων εργαζομένων στον Δήμο Γεροσκήπου.

Ο Δήμος μας έχει τις δυνατότητες να αφήσει πίσω του τα προβλήματα και να ανακάμψει γρήγορα.

 

ΑΚΕΛ Γεροσκήπου Vs Μιχάλης Παυλίδης

2 Ιουλίου 2013

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που παρατηρούμε, κυρίως τον τελευταίο καιρό,διαλυτικές συμπεριφορές στον Δήμο Γεροσκήπου από πλευράς του Δημάρχου Μιχάλη Παυλίδη.

Η εμμονή του Δημάρχου για συνένωση Δήμων σε επαρχιακό επίπεδο, που υπονομεύει την ίδια την ύπαρξη του Δήμου Γεροσκήπου, οι δημόσιες αναφορές του περί πλεονάζοντος προσωπικού στον Δήμο (συνολικά είκοσι άτομα!), που προετοιμάζουν το έδαφος για τη διάλυση, ουσιαστικά, των δημοτικών υπηρεσιών, και οι, από μέρους του, αυθαίρετες καταστρατηγήσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προκαλούν μεγάλο προβληματισμό για την πορεία του Δήμου μας.

Ο κ. Παυλίδης δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να εργάζεται για την κατάργηση του Δήμου Γεροσκήπου. Οι δημότες της Γεροσκήπου τον εμπιστεύθηκαν στο «τιμόνι» του Δήμου, στη βάση του προγράμματός του για μια «Νέα Εποχή». Δεν νομίζουμε ότι αυτή η «νέα εποχή» περιελάμβανε την κατάλυση του Δήμου Γεροσκήπου. Οι, «κάθε τρεις και λίγο», αναφορές του για το θέμα στον επαρχιακό Τύπο, η επιστολογραφία του με την Ένωση Δήμων και η πρόσφατη τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων, καταδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου. Οι επανειλημμένες, μάλιστα, αναφορές του για πλεονάζον εργατοϋπαλληλικό προσωπικό στον Δήμο, της τάξης των είκοσι ατόμων, αποδεικνύουν την πρόθεσή του να υποβαθμίσει τις υπηρεσίες του Δήμου, μέσω απολύσεων, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί ο απώτερός του στόχος, που φαίνεται να είναι η εξαφάνιση του Δήμου Γεροσκήπου από τον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η αντιεργατική του πολιτική κορυφώνεται με ετσιθελικές παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον Δήμο σε εργατική αναταραχή.

Καλούμε τον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη να εργαστεί όχι για την κατάλυση, αλλά για την ενδυνάμωση του Δήμου Γεροσκήπου. Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, συλλογικότητας και αλληλοσεβασμού, ο Δήμαρχος θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Γεροσκήπου. Σε αυτή του την προσπάθεια θα μας έχει όλους στενούς συμπαραστάτες.

Το Γραφείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ