21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Αύξηση κερδών 12% Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2017, ανακοίνωσε η Ryanair 

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα τριμηνιαία της κέρδη αυξήθηκαν κατά 12% παρά την κρίση με τις ακυρώσεις, αλλά προειδοποίησε ότι η Βρετανία υποτιμά τον κίνδυνο μιας «σοβαρής αναστάτωσης» στις πτήσεις μετά το Brexit.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα κέρδη μετά την φορολογία αυξήθηκαν σε 106 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο του ομίλου που τελειώνει το Δεκέμβριο από ότι ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αερογραμμής, η οποία εδρεύει στο Δουβλίνο.

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 6% στους 30,4 εκατομμύρια ανθρώπους παρά το φιάσκο με τις ακυρώσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο όμιλος προβλέπει ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί κατά 8% στους 130 εκατομμύρια ανθρώπους για το ολόκληρο το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο 2018. Πρόκειται για αναθεωρημένη προς τα πάνω πρόβλεψη από προηγούμενη εκτίμηση για 129 εκατομμύρια επιβάτες.

Η Ryanair ανακοίνωσε επίσης επαναγορά ίδιων μετοχών €750 εκατ. η οποία θα αρχίσει αυτό το μήνα.

«Είναι με χαρά που ανακοινώνουμε αυτή την αύξηση 12% στα κέρδη μας κατά τη διάρκεια ενός πολύ δύσκολου τρίτου τριμήνου», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Μάικλ Ο Λίρι.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι «την αποτυχία στον προγραμματισμό των πιλότων μας το Σεπτέμβριο».

Η Ryanair είχε ένα δύσκολο τέλος στο 2017, έχοντας αναγκαστεί να ακυρώσει 20.000 πτήσεις μέχρι και τον Μάρτιο φέτος, κυρίως λόγω των λανθασμένων προγραμματισμών που είχαν γίνει για τις διακοπές που δικαιούνται οι πιλότοι.

Τα αποτελέσματα της Δευτέρας έρχονται μετά από μια εβδομάδα αφότου η Ryanair υπέγραψε συμφωνία για να αναγνωρίσει την Ένωση Βρετανών Πιλότων Αερογραμμών (BALPA), ανατρέποντας έτσι την ιστορική έχθρα της για τα συνδικάτα.

Η αερογραμμή, η οποία πέρασε τους τελευταίους μήνες μεγάλες αναταραχές από δυσαρεστημένο προσωπικό, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι οι πιλότοι της με έδρα τη ΗΒ είχαν αποδεχθεί αυξήσεις έως και 20%.

Ως αποτέλεσμα, το κόστος του μισθολογίου αναμένεται να ανεβεί ακόμη €45 εκατομμύρια φέτος.

«Κατέστη σαφές το Δεκέμβριο ότι μια πλειοψηφία πιλότων επιθυμούσε να εκπροσωπείται από συνδικάτα», είπε ο κ. Ο Λίρι.

«Ακολουθώντας την πολιτική μας να αναγνωρίσουμε συνδικάτα όταν το επιθυμούσε η πλειοψηφία των ανθρώπων μας, έχουμε συναντηθεί με συνδικάτα πιλότων στην Ιρλανδία, το ΗΒ, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Γαλλία για να συζητήσουμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους προς όφελος των ανθρώπων μας», πρόσθεσε.

«Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη συμφωνία αναγνώρισης με την BALPA στο ΗΒ, μια αγορά η οποία αφορά πάνω από το 25% των πιλότων μας», ανέφερε.

Στο μεταξύ, η Ryanair προειδοποίησε εκ νέου την Βρετανική κυβέρνηση ότι «υποτιμάει» τον κίνδυνο να υπάρξει αναστάτωση σε πτήσεις μετά το Brexit, το οποίο αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2019.

«Παραμένουμε ανήσυχοι αναφορικά με την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τους όρους για την προτεινόμενη έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ τον Μάρτιο 2019», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αερογραμμή.

«Εμείς, μαζί με άλλες αερογραμμές, χρειαζόμαστε σαφήνεια σε αυτό το ζήτημα πριν να δημοσιεύσουμε τα προγράμματα μας για το καλοκαίρι του 2019 στα μέσα του 2018 και ο χρόνος τελειώνει για να αναπτύξει και να συμφωνήσει αυτές τις λύσεις το ΗΒ», προστίθεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ