30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΑΦΙΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Από $2500 ο καθένας έδωσαν οι οκτώ Σύροι πρόσφυγες

Νέα άφιξη άτυπων μεταναστών είχαμε το πρωί στην Πάφο και συγκεκριμένα στην παραλία Πιτίλη Νέου Χωρίου γνωστή και ως “παραλία των σκύλων”. Οι οκτώ πρόσφυγες από τη Συρία, όλοι άντρες ηλικίας από 24-41 χρόνων, έφτασαν από τα παράλια της Τουρκίας χρησιμοποιώντας για μεταφορικό μέσο ένα μικρό ταχύπλοο σκάφος πολυτελείας.

Το σκάφος δεν ήταν το μόνο διαφορετικό σε αυτό το νέο κύμα άφιξης άτυπων μεταναστών που είχαμε σήμερα το πρωί. Οι οκτώ πρόσφυγες τούτη τη φορά χρησιμοποίησαν και διαφορετική οδό από τις προηγούμενες τρεις φορές που συμπατριώτες τους ήρθαν στην Κύπρο. Ως γνωστόν μέχρι πρότινος οι πρόσφυγες έφταναν με πλοιάριο στις κατεχόμενες περιοχές όπου αποβιβάζονταν και ακολούθως με τα πόδια και με την ανοχή των κατοχικών δυνάμεων έρχονταν στις ελεύθερες περιοχές ενώ το πλοιάριο επέστρεφε πίσω στον προορισμό του ανενόχλητο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα το πρωί, ένας εξ αυτών μετέβη στον σταθμό της Λιμενικής Αστυνομίας όπου ανάφερε ότι 8 άτομα αφίχθησαν με πλοιάριο στην περιοχή. Ακολούθως και οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στον σταθμό της Λιμενικής Αστυνομίας στο Λατσί  και από εκεί στον αστυνομικό σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς για εξακρίβωση των στοιχείων τους. Οι πρόσφυγες μάλιστα θέλησαν να παραπλανήσουν τις Αρχές της Δημοκρατίες λέγοντας πως το πλοιάριο με τους διακινητές αναχώρησε από την περιοχή μετά την αποβίβαση τους . Οι Σύροι πρόσφυγες ανέφεραν στις ανακριτικές αρχές ότι για να έρθουν στην Κύπρο πλήρωσαν περίπου από $2500 ο καθένας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την νέα άφιξη μεταναστών εξετάζει ο αστυνομικός σταθμός Πόλης Χρυσοχούς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ