19.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ στον Δήμο Πάφου

Σε ένα κατάμεστο απο κόσμο αμφιθέατρο, το ΑΚΕΛ μέσω του επαρχιακού του Γραμματέα σκιαγράφησε τους στόχους και τις επιδιώξεις του κόμματος για τις προσεχείς εκλογές. 


 

Ο Γιώργος Γιαλλούρης αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΑΚΕΛ είπε πως με Δήμαρχο τον Άκη Χρυσόμηλο, ένα άνθρωπο της σύνθεσης και της ενότητας το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορέσει να εργαστεί συλλογικά για το καλό της πόλης. Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ τόνισε ότι «γνωρίζουμε ότι όλα τα φώτα της δημοσιότητας και της πολιτικής εστιάζουν στην Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για πολλούς και διάφορους λόγους, κάποτε θετικά και κάποτε αρνητικά! Γνωρίζουμε και τις ευθύνες μας και το καθήκον μας απέναντι στην ιστορία και τις παραδόσεις μας στην Πάφο. Με το ψηφοδέλτιο μας και την υποψηφιότητα Άκη Χρυσόμηλου η Πάφος δικαιούται να ελπίζει και οι πολίτες μπορούν να προσδοκούν επάνοδο στη συλλογικότητα, τη διαφάνεια, τη δημοκρατικότητα! Προσδοκούν όπως τάσεις φασίζουσας νοοτροπίας, τάσεις υποτίμησης και δαιμονοποίησης της άλλης άποψης που κυριαρχούν σήμερα στο δημοτικό μέγαρο θα είναι μετά τις 18 Δεκεμβρίου μια κακή ανάμνηση».

Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ «πάντοτε αποφασίζει με πολιτικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη και τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Σε αυτή την φάση μια υποψηφιότητα συλλογικότητας, εντιμότητας, μια υποψηφιότητα που να μπορεί να συνθέτει ήταν αδήριτη ανάγκη. Ο Άκης Χρυσόμηλος είναι αυτή η προσωπικότητα και σας καλώ να εργαστείτε για την εκλογή του στη θέση ντου Δημάρχου Πάφου. Είναι γνώστης των ζητημάτων του Δήμου Πάφου, γνωρίζει το πώς λειτουργεί ένας Δήμος, αφού διετέλεσε για 10 χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Διακρίνεται από συλλογικότητα και έτσι μπορεί να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της Πάφου, είναι άνθρωπος της σύνθεσης.  Σέβεται τον κάθε δημότη και άνθρωπο, είναι δημοκράτης και το απέδειξε με την όλη πολιτική του παρουσία. Έχει πάρα πολλά χαρακτηριστικά τα οποία επιτρέπουν στην Αριστερά και το ΑΚΕΛ να τον εμπιστευτεί, να τον στηρίξει και να συμβάλει στην ανάδειξη του ως νέου Δημάρχου Πάφου».

Για τα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ στον Δήμο Πάφου ο Γιώργος Γιαλλούρης είπε ότι «είναι πλατιά και αντιπροσωπευτικά, εκφράζουν τη φυσιογνωμία του Kόμματος, του Λαϊκού Kινήματος και γενικότερα της Αριστεράς και έχουν ένα σωστό συνδυασμό κομματικών μελών και φίλων του Kόμματος, διαφόρων ηλικιών, ανδρών και γυναικών, συμπεριλαμβάνουν καταξιωμένα πρόσωπα, κοινωνικούς και άλλους παράγοντες. Εκφράζουν το νέο, το καινούργιο και δημιουργούν ελπίδες και προσδοκίες στους πολίτες. Τα ψηφοδέλτια μας δημιουργούν τις καλύτερες εντυπώσεις και ταυτόχρονα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή επιλογή τόσο για τον ψηφοφόρο όσο και για τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα της Δημοτικής Ομάδας του AKEΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις στο Δήμο Πάφου, καθώς και για την Σχολική Εφορεία. Το βέβαιο είναι πως από την εκλογική τούτη διαδικασία η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θα είναι εντελώς ανανεωμένη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε και ο υποψήφιος Δήμαρχος , Άκης Χρυσόμηλος ο οποίος ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ αλλά και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ακης Χρυσόμηλος ανέφερε ότι θα εργαστούμε μαζί σκληρά και συλλογικά να οδηγήσουμε την Πάφο εκεί που της αξίζει. Για τον Δήμο της Πάφου είπε ότι  «παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια γεγονότα απαράδεκτα και καταδικαστέα, που σπίλωσαν και εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Τα φαινόμενα διαφθοράς, που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, διαδέχτηκε μια διετής περίοδος, που δυστυχώς τα κύρια χαρακτηριστικά της ήταν η απουσία διαλόγου, η αλαζονεία, ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός, η συκοφαντία και η εκτόξευση λάσπης προς κάθε κατεύθυνση.

Σ’ αυτή την χρονική συγκυρία η Πάφος δεν μπορεί να συμβιβάζεται με αυταρχικές λογικές που αποκλείουν τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αρκείται απλά στη διαχείριση πόρων και έργων που ήταν δρομολογημένα από προηγούμενες δεκαετίες.

Δεν μπορεί να ανέχεται πλέον την υπέρμετρη αλαζονεία του απερχόμενου δημάρχου, που τον οδήγησε στην αυτοαπομόνωση, στην υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου, με αποτέλεσμα την κακή διαχείριση των έργων.

Τα δύο τελευταία χρόνια για την Πάφο ήταν χρόνια χωρίς σχεδιασμό, χωρίς όραμα, χωρίς επιστημονική και τεχνοκρατική στήριξη της όλης δράσης του Δημαρχείου.

Ήταν απλά χρόνια εκμετάλλευσης του Δήμου ως οχήματος για εξυπηρέτηση της προσωπικής ατζέντας του κυρίου Φαίδωνος.

Είναι πεποίθησή μας ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Πάφος έχει ανάγκη ένα Δήμαρχο που να είναι βαθειά δημοκράτης.

Που  να δίνει λόγο και ρόλο στους δημότες.

Να έχει όραμα για την πόλη και τους δημότες της.

Με καινοτόμες ιδέες που θα την μετατρέψουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, όπου η τεχνολογία, η ευαισθησία σε οικολογικές προσεγγίσεις και η αειφορία θα αξιοποιούνται προς όφελος του πολίτη, κάνοντας τη ζωή του καλύτερη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε εκ μέρους της Κεντρικής Γραμματείας του ΑΚΕΛ ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Αλέκου, ο οποίος ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ ανέκαθεν είχε ψηλά στις προτεραιότητές του το κεφάλαιο Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για τον Δήμο της Πάφου τόνισε ότι «χωρίς ίχνος υπερβολής τούτες οι εκλογές, οι Δημοτικές, είναι για τη Πάφο οι πιο σημαντικές. Από κάθε άποψη. Η χρονική συγκυρία με τα όσα έχουν προηγηθεί στο Δήμο, τα οποία έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα στενά γεωγραφικά  όρια της Πάφου και έχουν καταστεί θέμα συζήτησης πάνω σε Παγκύπρια βάση, αυτό το γεγονός προσδιορίζει ακριβώς και τη σημαντικότητα των εκλογών. Κατ’ επέκταση προσδιορίζει και τη σοβαρότητα με την οποία το Κόμμα μας θα έπρεπε να ασχοληθεί σε ότι αφορά τις επιλογές μας ιδιαίτερα στο θέμα του Δημάρχου, λαμβάνοντας υπόψη τη κρισιμότητα των καιρών  και κύρια αφού αφουγκραστήκαμε και τα μηνύματα των Δημοτών που απαιτούν εδώ και τώρα αλλαγή, η καλύτερα απαλλαγή από τη σημερινή κατάσταση. Οι Δημότες της Πάφου απαιτούν να έχουν ένα Δήμαρχο που να εργάζεται με σοβαρότητα, μακριά από βαρύγδουπες υποσχέσεις και λαϊκίστικες εξάρσεις. Ένα Δήμαρχο που να χτίζει συνεργασίες και να είναι φορέας συναίνεσης όλων των οργανωμένων συνόλων του Δήμου και όχι δημιουργός της διάσπασης και του διχασμού. Ένα Δήμαρχο που μοναδική του έγνοια να είναι  η ευημερία των Δημοτών και όχι η προσωπική του προβολή. Είμαστε βέβαιοι φίλες και φίλοι και δεν έχουμε καμία μα καμία αμφιβολία ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει ο Άκης Χρυσόμηλος και είναι στη βάση αυτών  των χαρακτηριστικών που αποφασίσαμε ως ΑΚΕΛ να τον υποστηρίξουμε».

Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις στο Δήμο Πάφου είναι οι ακόλουθοι  

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

  1. Αλβαντζιάν Γκβηδόν
  2. Αντρέου Αντρέας
  3. Ασσιώτης Μιχάλης
  4. Βρυωνίδης Λεόντιος
  5. Δίπλαρος Κώστας
  6. Ηλία Αντρέας (Άντρος)
  7. Ιλαμπεκιάν Γιούρι
  8. Κουμούσιη Χρυστάλλα
  9. Κουννάς Γιώργος
  10. Παπαπέτρου Αντρέας
  11. Πρόδρομου Αμβρόσιος
  12. Σάββα Νέλλη
  13. Σιαξιατέ Γεώργιος
  14. Τσαρμαντίδης Γκία

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ

  1. Αγαθαγγέλου Ιωακείμ (Βάκης)
  2. Σάββα Στέφανος
  3. Φραγκέσκου Γιώργος
  4. Χαραλάμπους Μιχάλης

 

 

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ