29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Αυτή είναι η μοναδική παφίτισσα που πρώτευσε στις Παγκύπριες εξετάσεις (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Μία μαθήτρια απο την Πάφο κατάφερε να εξασφαλίσει μια απο τις πρώτες δέκα θέσεις στις Παγκύπριες Εξετάσεις τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας. 

Η πρωτεύσασα είναι η μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, Στέλλα Έυα Τσιαπαλή του Νίκου και της Ζωούλας η οποία με «Γενικό Βαθμό Κατάταξης/Πρόσβασης»: 19,69052 έχει εξασφαλίσει θέση στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συνολικά 2287 θέσεις διατέθηκαν με τη σημερινή κατανομή βάσει των αποτελεσμάτων των παγκύπριων εξετάσεων 2016 για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας, που ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από τις 2287 θέσεις βάσει των προτιμήσεων των υποψηφίων, διατέθηκαν 1356 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 741 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 94 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, 96 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους τελειοφοίτους και αποφοίτους Τεχνικών Σχολών και Εσπερινών Σχολείων. Συγκεκριμένα, για το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρθηκαν 31 υπεράριθμες θέσεις, για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου 46 και για το ΑΞΙΚ 9. Έχουν, επίσης, παραχωρηθεί σε αποφοίτους Τεχνικών Σχολών 3 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016, οι οποίες μέχρι στιγμής διεξάγονται τόσο για σκοπούς απόλυσης από τη Μέση Εκπαίδευση όσο και για σκοπούς πρόσβασης στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας, υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, 8198 υποψήφιοι. Από αυτούς 5674 διεκδικούν πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ