19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Αυξάνονται οι αγωγές κατά Φαίδωνος- Σειρά πήρε και η Stassinos Investment & Finance Limited

Με ανακοίνωση της η Stassinos Investment απαντά στις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου σχετικά με τις τ/κ περιουσίες.

Μετά τη νέα ανακοίνωση από τον Όμιλο Σιακόλα, προέκυψε ανακοίνωση και από την Stassinos Investment, που καταγγέλλει τον κ. Φαίδωνος για συκοφαντική δυσφήμηση και όπως αναφέρεται, έχουν δοθεί οδηγίες στους  Νομικούς Συμβούλους της εταιρείας για τη λήψη των δεόντων Δικαστικών μέτρων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναφερόμαστε στους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου που είδαν το φως της δημοσιότητας σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούν την Εταιρεία μας σε σχέση με Τουρκοκυπριακή περιουσία στη Πλατεία Κέννεντυ στη Πάφο.

Λυπούμεθα γιατί όσα λέχθηκαν είναι αναληθή και συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση.
Προς τούτο τόσο η Εταιρεία, όσο και οι Διευθυντές και μέτοχοι της, επιφυλασσόμενοι όλων των Νομικών τους δικαιωμάτων, έχουν ήδη δώσει οδηγίες στους Νομικούς τους Συμβούλους για τη λήψη των δεόντων Δικαστικών μέτρων.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε:
Η Εταιρεία μίσθωσε το ακίνητο, απευθείας από το ΕΦΚΑΦ, στις 15 Ιουνίου 1974, δηλαδή πριν το Πραξικόπημα και την μετέπειτα Τουρκική εισβολή, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Όπως είναι αυτονόητο κατά τον εν λόγω χρόνο δεν υπήρχε Διαχειριστής Τουρκοκυπριακών Περιουσιών συνεπώς η Εταιρεία ουδεμία σχέση είχε με τη διαχείριση Τουρκοκυπριακών περιουσιών . Τα πιο πάνω έχουν αποδειχθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
(http://cylaw.org/cgi-bin/open.pl?file=apofaseised/pol/2013/4120130107.htm&qstring=stassinos)

Η ενοικίαση ήταν για περίοδο 30 ετών από τις 15 Ιουνίου 1974. Η ενοικίαση αυτή δεν υλοποιήθηκε, αφού η Εταιρεία ουδέποτε έλαβε κατοχή, εκμεταλλεύτηκε ή χρησιμοποίησε το Ακίνητο.

Αντίθετα, μετά την Τουρκική Εισβολή, κατοχή και χρήση του ακινήτου, αυθαίρετα και παράνομα, ανέλαβαν ο Δήμος Πάφου και η Δημοκρατία δια της Αστυνομίας ! Κι αυτό έχει αποδειχθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Ως αποτέλεσμα, η Εταιρεία κατέφυγε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, με την υπ’ αριθμό 1191/2005 αγωγή της, ζητώντας αποζημιώσεις για την παράνομη κατοχή του ακινήτου από τον Δήμο Πάφου και τη Δημοκρατία.

Με την απόφαση του, ημερομηνίας 27/3/2013, το Δικαστήριο δικαίωσε την Εταιρεία και αποφάνθηκε ότι, τόσο ο Δήμος Πάφου όσο και η Κυπριακή Δημοκρατία, είχαν παράνομα επέμβει στο εν λόγω ακίνητο.

Ως αποτέλεσμα, το Δικαστήριο καταδίκασε τον Δήμο Πάφου και τη Δημοκρατία να καταβάλουν ως αποζημίωση το ποσό των €1000, πλέον Δικηγορικά Έξοδα.

Η Εταιρεία καταχώρησε την έφεση με αριθμό 142/13, κρίνοντας το επιδικασθέν ποσό ως ανεπαρκές.  Ο Εναγόμενος Δήμος Πάφου και η Εναγομένη Κυπριακή Δημοκρατία δεν αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα, δηλαδή το ότι παράνομα είχαν επέμβει στο εν λόγω ακίνητο και, ως εκ τούτου, η απόφαση για την παρανομία, την οποία διέπραξαν, είναι τελεσίδική και δεν υπόκειται σε ανατροπή.

Τέλος η Εταιρεία, επιθυμεί να αναφέρει ότι ο κ. Γιαννάκης Μάτσης, πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν ήταν και ούτε είναι μέτοχος της Εταιρείας μας.
Διοικητικό Συμβούλιο Εταιρείας
Stassinos Investment & Finance Limited

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ