21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Αττική: Θρίλερ με τα δυο “ορφανά” DNA και τη σορό της πνιγμένης

Τους 87 έφτασαν οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Παραμένει ένας αγνοούμενος. Δέκα τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική. Συνεχίζονται οι έρευνες από τη Τζιά μέχρι τον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής ανέρχεται στους 87.

Υπάρχουν, επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, έως τώρα, για πρώτη φορά υπάρχει μία επίσημη εκτίμηση για τουλάχιστον 87-88 νεκρούς από τις έως τώρα διαδικασίες ταυτοποίησης, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει συγγενικό πρόσωπο για τον αγνοούμενο, παρά μόνο ο φίλος του που τον δήλωσε και έτσι δεν υπάρχει τρόπος να ληφθεί γενετικό υλικό για διασταύρωση-ταυτοποίηση, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τμηματικά γενετικά υλικά ταυτοποιήθηκαν με ήδη ταυτοποιημένες σορούς.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ύστερα από νεότερη καταμέτρηση, η συνολική λίστα των δηλωμένων αγνοουμένων είναι 82 και όχι 84, γιατί σε δύο περιπτώσεις προέκυψε πως η δήλωση είχε γίνει από συγγενικά πρόσωπα και με το επώνυμο του συζύγου και με το πατρικό επώνυμο των θυμάτων.

Παραπάνω από 40 δηλώσεις αγνοουμένων αφαιρέθηκαν από τη λίστα, αφού βρέθηκαν και προέκυψε πως είχαν επανενωθεί με τους δικούς τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά δεν ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές.

Πλέον, αναμένεται από τα Εγκληματολογικά να διαπιστωθεί εάν θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν με τα γενετικά δείγματα που έχουν τον δηλωμένο αγνοούμενο ή όχι και άρα θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του σε στεριά και θάλασσα.

Χαρακτηριστικά, για έναν ηλικιωμένο η αναγνώριση και ταυτοποίηση έγινε χωρίς να υπάρχει δήλωση από συγγενείς, γιατί απλά δεν είχε, και καθώς βρέθηκε μέσα στο σπίτι που διέμενε, οι Αρχές τον ταυτοποίησαν με αυτόν τον τρόπο.

Πρόσθετα, από τους 164 ενήλικες παραμένουν νοσηλευόμενοι 41, αφού ακόμη ένας πήρε εξιτήριο και 10 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Από τα 23 παιδιά έχει παραμείνει πλέον νοσηλευόμενο στο Παίδων, ένα.

Συνολικά, πλέον, από τη θάλασσα έχουν ανασυρθεί 8 νεκροί. Σημειώνεται ότι η σορός της γυναίκας που ανασύρθηκε ανοιχτά της Βουλιαγμένης στις Φλέβες, αν και αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι έχει εγκαύματα, ύστερα από εξέτασή της από την εξειδικευμένη Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, προέκυψε πως τα σημάδια της δεν είναι αποτέλεσμα εγκαυμάτων, οι αλλοιώσεις στο σώμα της ίσως οφείλονται στη μακρά παραμονή στο νερό, κάτι που επιβεβαίωσε και η νεκροψία-νεκροτομή από την ιατροδικαστή που αποδίδει τον θάνατό της σε πνιγμό.

Πρόκειται για γυναίκα λευκής φυλής, 40-50 ετών, και παραμένει περιστατικό υπό διερεύνηση για το αν υπάρχει συσχετισμός με το Μάτι τελικά ή όχι, καθώς μέχρι στιγμής και εκείνη δεν έχει καταστεί δυνατό να ταυτοποιηθεί. Αν είναι από τα θύματα της φονικής φωτιάς, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συγγενικό δείγμα DNA που να ταιριάζει μαζί της.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής από στεριάς στο Μάτι, γίνονται με λιγότερο προσωπικό πλέον, αφού ολοκληρώθηκαν σε σπίτια και σε ρέματα με αρνητικά αποτελέσματα έως τώρα και απλά διπλο-ελέγχονται για παν ενδεχόμενο κάποια σημεία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα και σαρώνεται η θαλάσσια περιοχή από τη Ραφήνα έως τους Πεταλιούς, τη Μακρόνησο και την Κέα, στον Σαρωνικό, στο Σούνιο, στο Λαύριο και το νησάκι Πάτροκλος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ