26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Εκατοντάδες αδέσποτα ζώα κινδυνεύουν να μείνουν στους δρόμους – SOS από το ANIMAL RESCUE CYPRUS (ARC)

Σύμφωνα με σχετική ανανακοίνωση το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ANIMAL RESCUE CYPRUS (ARC) βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση όσον αφορά την ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για να συνεχίσει την τριανταπεντάχρονη (35+) δραστηριότητα του στην ευημερία και προστασία των ζώων.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην μη βιωσιμότητα του σωματείου σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι οι ακόλουθοι:

  • 1700 ζώα για τα οποία πρέπει να τύχουν φροντίδας (διατροφή, Μεταφορές και ιατρικά έξοδα)
  • 40 εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές και συνεισφορές κοινωνικής ασφάλισης
  •  Καμία βοήθεια από το κράτος παρόλο το έργο που έχει προσφέρει τόσες δεκαετίες το σωματείο.
  • Καμία βοήθεια από το κοινό που ενώ συνεχίζει να φέρνει ζώα για φροντίδα ταυτόχρονα αρνείται να συνεισφέρει στη συντήρησή τους .
  • Η ARC συλλέγει τα νεκρά ζώα από τους δρόμους και τα μεταφέρει στην Κοφίνου πληρώνοντας για αυτή την υπηρεσία καθώς και για τη συλλογή των περιττωμάτων των ζωών.

Σύμφωνα με το Σωματείο αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί πλέον να επωμιστεί άλλο και χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυβέρνηση, μέσω των τοπικών αρχών της, συνεχίζει να φέρνει τα ζώα για διάσωση, χρησιμοποιώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά ποτέ δεν καταβάλλει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για να προσπαθήσουμε να σώσουμε τον πρώτο και μεγαλύτερο οργανισμό προστασίας των ζώων στην Κύπρο, χρειάζονται € 40.000 έξοδα μηνιαίως. • Πολλά χρήματα οφείλονται σε ιδιωτικές εταιρείες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, γεγονός που προσθέτει στο πρόβλημα.

• Αν δεν ληφθεί επείγουσα βοήθεια, θα ληφθούν τα εξής δραστικά μέτρα:

  1. Όλα τα μέλη του προσωπικού του ARC θα σταλούν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις για να διεκδικήσουν παροχές ανεργίας και όλα τα άλλα οφέλη που μπορούν να επιβαρύνουν την κυβέρνηση
  2. Οι πύλες των καταφυγίων θα ανοίξουν και 1700 ζώα θα απελευθερωθούν στο δρόμο, για να τα φροντίσει το κράτος. Δεν έχουμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ άλλη λύση και δεν μας αφήνουν άλλη επιλογη.

Επισκόπηση των ποσοτήτων και των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν

Σκυλοτροφή (ξηρή ή ψιλοκομμένη) 1490 κιλά / ημέρα ή 69,35 τόνους / έτος

Τροφή γάτας & ρύζι 75 κιλά / ημέρα ή 2737 τόνοι / έτος + 35 κουτάκια μαλακής τροφής / ημέρα ή 12775 κουτιά / έτος

Τροφή για άλογα, γαϊδούρια και κατσίκες € 40.000

Εκτίμηση κόστους για 800 μπάλες σανό, χόρτα, αλάτι, βιταμίνες, σκουλήκια Εκτίμηση ιατρικών εξόδων € 220.000

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ