19.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

ΑΣΠΡΟΚΡΕΜΜΟΣ: Κάτω από μισό εκατομμύριο ΚΜ υπολείπεται για την υπερχείλιση

Μόλις 400 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερό υπολείπεται ο υδατοφράκτης του Ασπρόκρεμμου για να καλύψει το 100% της χωρητικότητάς του σύμφωνα με πληροφορίες του PafosPress.com.

Χθες στις 11 το πρωί, στην τελευταία καταμέτρηση της στάθμης του νερού, ο υδατοφράκτης υπολειπόταν ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Τμήματος Υδάτων αν συνεχιζόταν η ροή μέχρι αργά το απόγευμα σήμερα το αργότερο μέχρι τα μεσάνυκτα θα υπερχείλιζε.

Τα δεδομένα πάντως φαίνεται να επιβεβαιώνονται αφού σε 24 ώρες η ροή κάλυψε το 60% της ποσότητας που χρειαζόταν για την υπερχείλιση και σήμερα αναμένεται πως θα συμβεί επιτέλους και αυτό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα με τα τελευταία στοιχεία του Τμήματος Υδάτων η πληρότητα άγγιξε το 99% (98,9%) συγκέντρωσε δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς 51,809 ΕΚΜ μέτρα από τα 52,375.

Στην Πάφο, κόσμος και επαγγελματίες της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην υπερχείλιση του Ασπρόκρεμμου, έστω και αν για κάποιους από την Πέτρα του Ρωμιού και πέραν όλο αυτό φαίνεται “τραβημένο από τα μαλλιά” αφού η τοπική Οικονομία και δη οι πιο πάνω επαγγελματικές ομάδες στηρίζονται κατά πολύ στην πλούσια βροχόπτωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ