18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Αρχίσανε τα όργανα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΚΑΣτου Παναγιώτη Α. Βορκά [Γενετιστής]

Δεν προλάβαμε να επιστρέψουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές και ξεκίνησαν ήδη οι διεργασίες και οι συνεννοήσεις για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σε επαρχιακό επίπεδο πήγαμε από τις έκτακτες δημαρχιακές εκλογές, στις βουλευτικές και από εκεί με φορά οδεύουμε στις δημοτικές του Δεκέμβρη.


 

Το αστείο είναι πως κάθε φορά τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι δηλώνουν πως λαμβάνουν τα μηνύματα των πολιτών και της βάσης αλλά που χρόνος για να τα αναλύσουν. Βλέπετε, μέχρι να ληφθεί το μήνυμα, να αποκωδικοποιηθεί, να αναλυθεί, να γίνει κατανοητό από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα στελέχη των κομμάτων και να γίνουν τέτοιες ενέργειες που να συντονίζονται με τη λαϊκή βούληση και τα θέλω των πολιτών, μας βρίσκουν και οι κάθε επόμενες εκλογές οπότε το μήνυμα μπαίνει στο συρτάρι (για να μην πω στο καλάθι των αχρήστων).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την επομένη κάθε εκλογικής αναμέτρησης θα λεχθεί πάντα το τετριμμένο και διασκεδαστικό από τα κόμματα, πως το λάβαμε το μήνυμα και θα γίνουν εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθούν καταστάσεις και να εξιχρονιστούν δομές και πρακτικές. Αλλά κάθε φορά δεν υπάρχει χρόνος για να περάσουν στην πράξη αφού οι προτεραιότητες αλλάζουν και έρχονται συνήθως στο προσκήνιο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Κρίμα, γιατί αν πραγματικά γινόταν ανάλυση και κατανόηση των μηνυμάτων που στέλνονται από τους πολίτες πολλά θα είχαν αλλάξει, όχι μόνο σε επίπεδο κομματικών δομών αλλά ευρύτερα στην πολιτική ζωή και κουλτούρα του τόπου μας.

Φουλ λοιπόν για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου και για να δούμε πιο θα είναι το μήνυμα από τους πολίτες αυτή τη φορά.

Καλή επάνοδο και καλό φθινόπωρο σε όλους!

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ