22.9 C
Paphos
Saturday, May 18, 2024

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις δεκάθλου στην Πάφο- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Στα πλαίσια ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Επαρχία Πάφου, πραγματοποιήθηκε σήμερα διάσκεψη Τύπου με θέμα «Αθλητικός προορισμός Πάφος».

Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν η Ελβετή Χρυσή Ολυμπιονίκης Nicola Spirig Hug και ο διεθνώς καταξιωμένος προπονητής Τριάθλου Brett Sutton, οι οποίοι τα τελευταία δύο έτη έχουν επιλέξει την Πάφο ως προπονητικό προορισμό.

Αναφορά έγινε επίσης και στα αθλητικά δρώμενα των επόμενων ημερών, τα οποία περιλαμβάνουν τους αγώνες τριάθλου για μεγάλους, το Ocean Lava στις 15.4.2018 και το Xterra Cyprus που είναι off road triathlo στον Ακάμα στις 22.4.2018 με διεθνείς συμμετοχές από 17 χώρες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ακόμη η εκδήλωση για παιδιά Spirit Kids Cup που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/4/2018 από τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο Τρίαθλο Nicola Spirig, που βρίσκεται στην Πάφο για τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα τριάθλου για παιδιά  στο Αθλητικό Κέντρο Γεροσκήπου .

Όπως αναφέρθηκε στην διάσκεψη από τους διοργανωτές, ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού που έχει συστήσει η Ελβετίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τρίαθλο και δύο φορές Ολυμπιονίκης Nicola Spirig με στόχο τη διάδοση, όχι μόνο του τριάθλου αλλά και του αθλητισμού ως τρόπου ζωής.

Μιλώντας στο πλαίσιο της διάσκεψης εκ μέρους του ΚΟΑ ο Λεόντιος Τσιέλεπος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην Κύπρο και συνεχάρη τους διοργανωτές, τη Nikola Spirig και τον Brett Sutton.

Ο κ. Τσιέλεπος είπε πως το ειδικό αυτό τουρνουά τριάθλου για παιδιά ηλικίας από 5- 14 ετών διοργανώνεται από την αθλήτρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελβετία.

Πρόσθεσε πως περισσότερα από 5.000 παιδιά έχουν λάβει μέρος συνολικά, ενώ φέτος για δεύτερη φορά ο διαγωνισμός θα ξεπεράσει  τα σύνορα του με σταθμό την Κύπρο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Γεροσκήπου.

Ο κ. Τσιέλεπος ανέφερε πως τα αθλητικά γεγονότα έχουν πολλά να προσφέρουν στην Πάφο και στην ανάδειξη της πόλης σε αθλητικό τουριστικό προορισμό αλλά και για το άθλημα του τριάθλου.

Ο Δήμος Πάφου προσπαθεί να είναι πολύ κοντά στις αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στην πόλη, δήλωσε ο Εύρος Λοιζίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Πολιτισμού  του Δήμου.

Κύριος στόχος μας είπε ο κ. Λοιζίδης  είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαμονής και άθλησης των τουριστών αθλητών αλλά και  των επισκεπτών, που επιλέγουν την Κύπρο όχι μόνο για τον ήλιο και την παραλία αλλά και για τον αθλητισμό.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση του Μαραθώνιου Logicom, σημειώνοντας πως η αθλητική εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο, ενώ στόχος του Δήμου Πάφου  – όπως είπε- είναι αυτές οι εκδηλώσεις να αναβαθμίζονται και να ενισχύονται.

Εξάλλου ο Brett Sutton ανέφερε  ότι “πιστεύουμε πως η Πάφος είναι το πετράδι του στέμματος στην Ευρώπη και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προωθούμε την Πάφο ως διεθνή αθλητικό προορισμό στον αθλητικό κόσμο”.

H Πάφος, συνέχισε, διαθέτει φανταστικές αθλητικές εγκαταστάσεις και αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τους αθλητές όσο και για τις οικογένειες τους. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ