19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Αρχίζει σήμερα ο τριήμερος αγώνας ποδηλασίας με επίκεντρο την Πάφο

Με τη συμμετοχή 237 ποδηλατών αρχίζει σήμερα από το λιμανάκι της Πάφου, μπροστά στο επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο, η εκκίνηση του 5ου Volkswagen Cyprus Cycling Tour.

Η Πάφος θα είναι το επίκεντρο του αγώνα και τις τρεις ημέρες,  με τις απονομές την Κυριακή (03/4) γύρω στις 14:30, στον ίδιο χώρο. Πρόκειται για τον πιο μεγάλο αγώνα ποδηλασίας δρόμου της Κύπρου ο οποίος διοργανώνεται από την Bikin Cyprus υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και τη χορηγία της UNICARS και του ΚΟΤ.

Την πρώτη μέρα οι διαγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν προς τα Κούκλια, απ’ όπου θα ξεκινήσει το χρονομετρημένο κομμάτι το οποίο κινείται παράλληλα με την ακτογραμμή και φτάνει μέχρι το αρχαίο θέατρο του Κουρείου, επιστρέφοντας στα Κούκλια. Καλύπτει συνολικά 95,5χλμ, από τα οποία 74,5χλμ χρονομετρημένα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τη δεύτερη ημέρα θα γίνει η δυσκολότερη διαδρομή του αγώνα. Έχει μήκος 88,9χλμ, εκ των οποίων 68,9χλμ είναι χρονομετρημένα. Η χρονομέτρηση ξεκινάει από τα Κούκλια και οι αθλητές ακολουθούν ανοδική πορεία έως τον Άγιο Νικόλαο, επιστρέφοντας στα Κούκλια μέσω της κοιλάδας του Διάριζου. Την Κυριακή (03/4) η διαδρομή έχει μήκος 63χλμ (47,6χλμ χρονομετρημένα) και κινείται στο τρίγωνο Πέγειας – Ακάμα – Τσάδα. Συνολικά καλύπτονται 247,4χλμ, από τα οποία τα 191χλμ είναι χρονομετρημένα.

«Η συμμετοχή ρεκόρ των 237 ποδηλατών από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, από χώρες όπως Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λίβανος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δείχνουν τη δυναμική της διοργάνωσης αλλά και την ανάγκη που έχει ο χώρος της ποδηλασίας για μεγάλες διοργανώσεις» εξηγεί ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στην πλειοψηφία τους οι διαγωνιζόμενοι είναι ερασιτέχνες, χωρισμένοι σε διάφορες κατηγορίες αναλόγως της ηλικίας. Λόγω αυξημένης ζήτησης έχουν προστεθεί φέτος κατηγορίες για έφηβους/ νεανίδες κάτω των 15 αλλά και βετεράνους άνω των 50. Υπάρχουν και αγωνιστικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών, όπου μετέχουν συνολικά 14 αθλητές. Οι υπόλοιποι είναι ερασιτέχνες. Οι πιο πολλές συμμετοχές είναι στις ηλικίες 30-39 και 40-49 ανδρών, όπου λαμβάνουν μέρος 57 ποδηλάτες σε κάθε μια.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ