17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

“ΑΡΜΟΔΙΟΙ” ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ: Αύριο να κάνετε πάλι σύσκεψη για τα ωράρια των ναυαγοσωστών

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό καταγράφηκε σήμερα στη θάλασσα της Πάφου με τον πνιγμό μιας 69χρονης τουρίστριας απο τη Ρωσία η οποία λίγα λεπτά πριν τις 6:00μμ έχασε τη ζωή της στη θαλάσσια περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο νερό όταν  άλλοι λουόμενοι και  θαμώνες της περιοχής καλούσαν εσπευσμένα για βοήθεια τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία μπροστά στο φυλάκιο απο τα Δημοτικά Μπάνια.

Οι ναυαγοσώστες, για όσους δεν γνωρίζουν, είχαν φροντίσει οι “ΑΡΜΟΔΙΟΙ” να σχολάσουν λίγη ώρα νωρίτερα γιατί το ωράριο τους αναπροσαρμόστηκε και πλέον το υφιστάμενο (σήμερα 11/10/2017 που γράφεται το άρθρο αυτό) ολοκληρωνόταν στις 5:30μμ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα μια οικογένεια (αύριο μπορεί να είναι η δική μας) θρηνεί και μια ολόκληρη κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη την αναλγησία του κράτους και του κάθε Αναρμόδιου “Αρμόδιου” ή Αρμόδιου “Αναρμόδιου”  να βρει την οριστική ρύθμιση για το ζήτημα αυτό με την εργοδότηση των ναυαγοσωστών.

Στην Πάφο οι παραλίες που έχουν κόσμο σχεδόν ολόχρονο, εκτός αν έχει θαλασσοταραχή, είναι δυο. Τα Δημοτικά Μπάνια και η παραλία του ΣΟΔΑΠ. Στις δυο αυτές παραλίες παρατηρείται “κίνηση” απο τις 6 το πρωί, ίσως και νωρίτερα, μέχρι τις 7 το βράδυ, ίσως και αργότερα.

Ως δημοσιογράφοι, ως πολίτες, ως άνθρωποι ειλικρινά διερωτόμαστε τα πιο κάτω:

  1. Είναι ή δεν είναι το 5:30μμ αρκετά “κουτσουρεμένο ωράριο” για τη εν λόγω παραλία;
  2. Πόσα τελικά κοστίζει σε πραγματικό κόστος (ευρώ €) η επιμήκυνση του ωραρίου για τους ναυαγοσώστες στη συγκεκριμένη παραλία;
  3. Αν σήμερα υπήρχε ναυαγοσώστης στην περιοχή μπορεί να μην υπήρχε πνιγμός;
  4. Χάθηκε ή δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τους φιλότιμους μεν αστυνομικούς που αν υπήρχε εκεί ο ναυαγοσώστης δεν θα χανόταν;
  5. Μπορεί κάποιος απο όλους αυτούς τους “Αρμόδιους” να πείσει την κοινή γνώμη ότι η προσέγγιση στο θέμα των ναυαγοσωστών δεν είναι οικονομίστικη και λογιστική πράξη;
  6. Μπορεί κάποιος “Αρμόδιος” να σταθεί απέναντι στο σύζυγο ή την οικογένεια της θανούσας και να τους εξηγήσει ότι στο Κυπριακό Ευρωπαϊκό κράτος οι σοφοί μας αποφάσισαν να στέλνουν τους ναυαγοσώστες σπίτι τους στις 5:30μμ.

Θα μείνουμε ως εδώ γιατί αντιλαμβάνεστε ότι τα ερωτήματα είναι αναρίθμητα και δεν είναι της ώρας να μιλήσουμε ούτε για κόστος, ούτε για ασφαλιστικά μέτρα, μα ούτε για αποζημιώσεις και δικαστικά έξοδα και όλα τα συναφή που μπορεί να φέρει μαζί του στο τέλος ο θάνατος ενός συμπολίτη μας.

Στο κάτω κάτω της γραφής σήμερα οι πακκίρες μας να ποσόνουνται και για το αύριο ποιος σε ρωτά. Σωστά;

Υ.Γ.1 Περιμένουμε τώρα και τις γνωστές ανακοινώσεις συμπάθειας και συμπαράστασης και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Κούνια που μας κούναγε.

Υ.Γ.2 Επειδή η θανούσα είναι απο τη Ρωσία δεν θα σπάσει μύτη. Αν ήταν κανένας νεαρός ή καμία νεαρή να δω ποια τρύπα θα μας χωρούσε να κρυφτούμε.

Μάριος Ιγνατίου, PafosPress.com 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ