16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Απόλυτα επιτυχές το 5ο Ετήσιο συνεδρίο της Περιφέρειας 2452 του Διεθνούς Ρόταρυ

Με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα ολοκλήρωσε τις εργασίες του το περασμένο σαββατοκύριακο το 5ο ετήσιο συνέδριο της Περιφέρειας 2452 του Διεθνούς Ρόταρυ στην Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση επιφανείς προσωπικότητες παρευρέθηκαν, αλλά και σημαντικοί και καταξιωμένοι κεντρικοί ομιλητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους συνέδρους ροταριανούς τις απόψεις και θέσεις τους για θέματα επίκαιρα που αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες για όλες τις κοινωνίες.

Στη θεματολογία , περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις με αντικείμενο την υγεία όπως η παρουσίαση του Δρ. Παύλου Κωστέα, Executive Director του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στη Λευκωσία με θέμα «Η σημαντικότητα της ακριβούς διάγνωσης» (“The Importance of Accurate Diagnosis”).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης την οικονομία,  με την παρουσίαση του κ. Γιώργου Άππιου CEO της Astro Bank με θέμα «Τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και η υποστήριξή τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» (“Financial Institutions Aiding Community Development”).

Επιπρόσθετα την αξία του εθελοντισμού μέσω του Ρόταρυ,  έθιξε στην παρουσίαση του   πρώην προέδρος του διεθνούς Ρόταρυ Carl-Wilhelm Stenhammar με θέμα «Κάνωντας τη διαφορά μέσω ισχυρών ροταριανών Ομίλων» (“Stronger Clubs Making a Difference”).

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλή στην παρουσίασή της αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν και στη σημαντικότητα που έχει «Η Αξία της Ειρήνης και η Εμπέδωσή της από την Σχολική Ηλικία».

Για το επίκαιρο θέμα της Ειρήνης μίλησε και κ. Nejb Friji, Διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις «λεπτές» ισορροπίες που πρέπει να επιτυγχάνονται για την επίτευξη της Ειρήνης στους λαούς.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και Ροταριανός Άγγελος Λοΐζου μίλησε για τον αντίκτυπο που έχει ο τουρισμός στο περιβάλλον, ενώ η παρουσίαση του Διευθυντή του CIIM, καθηγητή Τheodoros Panayiotou, είχε θέμα τη «Δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης στους νέους».

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μίλησε σχετικά με την προστασία τους περιβάλλοντος και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την αειφορία των ενεργειακών πηγών.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τη σύνοψη των αποτελεσμάτων των εργασιών,  χαιρετισμούς επιφανών αξιωματούχων του Ροτάρυ από την Περιφέρεια 2452 αλλά και από το Διεθνές Ρόταρυ και με την απονομή των Βραβείων Περιφερείας στους επιτυχόντες Ομίλους.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ