22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΑΠΟΨΗ: Η Σχολική Εφορία Πάφου κυκλοφορεί ψεύδη για χάριν δημιουργίας εντυπώσεων

Mε λύπη παρατηρούμε την ηγεσία της σχολικής εφορίας να συνεχίζει τις προσφιλείς της μεθόδους και σπεύδει να κυκλοφορεί ψεύδη για χάριν δημιουργίας εντυπώσεων.

Ετσιθελικά και παράλληλα χωρίς καμία τεκμηρίωση ή λογική βάση εμμένει να προδιαθέτει τη κοινή γνώμη για φερόμενες λύσεις, πι οποίες όχι μόνο δεν μπορούν να λειτουργήσουν , αλλά επιπλέον στερούνται την οποιαδήποτε λογική βάση και υπόσταση!

Ό ισχυρισμός τους ότι δήθεν Όλοι συναινούν στο να στριμοχθουν όπως, οπώς 350 μαθητές στο χώρο μισού σχολείου, έιναι τουλάχιστο ανεδαφικός και στερείται οποιοδήποτε τεκμηρίου! Εμείς ως οργανωμένοι γονείς ζητούμε ολοκληρωμένη πρόταση που να βασίζεται σε προδιαγραφές

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επισης πρέπει κάποιοι επιτέλους να να εννοήσουν ότι η παιδεία δεν είναι εκδούλευση , ούτε εξυπηρέτηση πολιτικών πελατών και προνομοιουχων.

Συγκεκριμένα η δική μας δεδηλωμένη θέση, ως Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, καλεί το Υπουργείο Παιδείας να θέσει αναλυτική και εμπεριστατωμένη πρόταση ηοποία να επιλύει οριστικά και αποτελεσματικά το ζήτημα του ΝικολαϊδείουΓυμνασίου με μια λύση που θα ικανοποιεί το γενικό αίτημα για δημιουργίαΓυμνασίου στο Κέντρο της Πόλης και παράλληλα θα εξασφαλίζει τηνομαλή λειτουργία της Δημοτικής Εκπαίδευσης καθώς και τη βελτίωση τωνσυνθηκών στα Δημοτικά Σχολεία του κέντρου της πόλης, επιλύνονταςοριστικά και όχι επιδεινώνοντας υφιστάμενα προβλήματα. Αναμένουμε συγκεκριμένα η οποιαδήποτε πρόταση να εδράζεται στιςαπαιτούμενες προδιαγραφές ως προς:Α) Την κτιριακή επάρκεια, των οποιωνδήποτε προσθηκών ήανακατασκευών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η δημιουργία επαρκώνυποδομών.Β) Το ενδεικνυόμενο ελάχιστο εμβαδόν των εγκαταστάσεων τωνενδεχόμενων νέων δομών για Γυμνάσιο ή και Δημοτικό, για τουςδεδομένους και αναμενόμενους αριθμούς μαθητών των εκπαιδευτικώνπεριφερειών του κέντρου
Υπουργείο Παιδείας να θέσει αναλυτική και εμπεριστατωμένη πρόταση ηοποία να επιλύει οριστικά και αποτελεσματικά το ζήτημα του ΝικολαϊδείουΓυμνασίου με μια λύση που θα ικανοποιεί το γενικό αίτημα για δημιουργίαΓυμνασίου στο Κέντρο της Πόλης και παράλληλα θα εξασφαλίζει τηνομαλή λειτουργία της Δημοτικής Εκπαίδευσης καθώς και τη βελτίωση τωνσυνθηκών στα Δημοτικά Σχολεία του κέντρου της πόλης, επιλύνονταςοριστικά και όχι επιδεινώνοντας υφιστάμενα προβλήματα. Αναμένουμε συγκεκριμένα η οποιαδήποτε πρόταση να εδράζεται στιςαπαιτούμενες προδιαγραφές ως προς:Α) Την κτιριακή επάρκεια, των οποιωνδήποτε προσθηκών ήανακατασκευών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η δημιουργία επαρκώνυποδομών.Β) Το ενδεικνυόμενο ελάχιστο εμβαδόν των εγκαταστάσεων τωνενδεχόμενων νέων δομών για Γυμνάσιο ή και Δημοτικό, για τουςδεδομένους και αναμενόμενους αριθμούς μαθητών των εκπαιδευτικώνπεριφερειών του κέντρου
Υπουργείο Παιδείας να θέσει αναλυτική και εμπεριστατωμένη πρόταση η οποία να επιλύει οριστικά και αποτελεσματικά το ζήτημα του Νικολαϊδείου Γυμνασίου με μια λύση που θα ικανοποιεί το γενικό αίτημα για δημιουργία Γυμνασίου στο Κέντρο της Πόλης και παράλληλα θα εξασφαλίζει τηνομαλή λειτουργία της Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και τη βελτίωση τωνσυνθηκών στα Δημοτικά Σχολεία του κέντρου της πόλης, επιλύνοντας οριστικά και όχι επιδεινώνοντας ή απλά μεταθέτοντας υφιστάμενα προβλήματα.

Αναμένουμε συγκεκριμένα η οποιαδήποτε πρόταση να εδράζεται στιςαπαιτούμενες προδιαγραφές ως προς:

Α) Την κτιριακή επάρκεια, των οποιωνδήποτε προσθηκών ήανακατασκευών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η δημιουργία επαρκών υποδομών.

Β) Το ενδεικνυόμενο ελάχιστο εμβαδόν των εγκαταστάσεων των ενδεχόμενων νέων δομών για Γυμνάσιο ή και Δημοτικό, για τους δεδομένους και αναμενόμενους αριθμούς μαθητών των εκπαιδευτικών περιφερειών του κέντρου.

Γ) Τους βασικούς κανονισμούς ασφαλούς διακίνησης και γενικότερηςδιαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, τόσο στις οποιεσδήποτε νέες, όσο ως και ως προς τις υφιστάμενες δομές και υποδομές.

Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται η ουσιαστική εμπλοκή των αρμοδίων τεχνικών τμημάτων ως προς έγκριση και την πιστοποίηση των λύσεων/προτάσεων.

Επιπρόσθετα ζητούμε όπως η όποια πρόταση και η υλοποίηση της βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο να διασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία του οποιοδήποτε εκπαιδευτηρίου, αν δεν ολοκληρωθούν πρώταοι απαιτούμενες νέες δομές και υποδομές.

Επιπλέον και χωρίς να παραγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Σχολική Εφορεία Πάφου, επιθυμούμε όπως με ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργείου, ο ρόλος της περιοριστεί σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, ήτοι στη η συντήρηση και την καθημερινή λειτουργία των δημόσιων εκπαιδευτηρίων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ