20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: “Ανοχύρωτο κάστρο” το Δημαρχείο Πάφου- Χωρίς κάμερες, συναγερμό, πυρασφάλεια και πυρανίχνευση

Με “ανοχύρωτο κάστρο” μοιάζει το κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου της Πάφου σε θέματα ασφάλειας και προστασίας απο ενδεχόμενη φωτιά και άλλη κακόβουλη ενέργεια.

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό όπου άγνωστος έριξε έφλεκτη ύλη και έβαλε φωτιά σε γραφείο του Δήμου η ώρα 7 το πρωί χωρίς καν να είναι σκοτάδι και πάνω μάλιστα απο το Αρχείο της υπηρεσίας, το PafosPress φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται χαρακτηρίζονται επιεικώς εως ανεπαρκή και σίγουρα δεν μπορούν να καλύψουν σε καμία περίπτωση ούτε τις απαιτήσεις μίας τόσο νευραλγικής ημιδημόσιας υπηρεσίας όπως είναι ένας μεγάλος Δήμος ούτε φυσικά το αίσθημα ανασφάλειας που πλέον υπάρχει και ανάμεσα στο προσωπικό.

Πιο χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε ότι το κεντρικό κτίριο του Δήμου Πάφου, το Δημαρχείο δηλαδή όπως το ξέρει ο κόσμος, δεν έχει κάμερες ασφαλείας, δεν διαθέτει συναγερμό και δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειροπέδες στον “γνωστό” 38χρονο για τους εμπρησμούς

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΠΠΗΣ: Δεν αποκλείεται να συνδέονται μεταξύ τους οι φωτιές σε Δήμο Πάφου και Κ. Ασφαλίσεις

Ο δράστης έσπασε παράθυρο και έριξε εύφλεκτη ύλη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αστυνομική πηγή μιλώντας στο PafosPress και σχολιάζοντας τα συχνά πλέον όπως εξελίσσονται περιστατικά σε βάρος του Δήμου Πάφου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας δεν λήφθησαν ποτέ παρά τις κατά καιρούς επιθέσεις που δέχθηκε το κτίριο κάνουν λόγω για “τρύπιο σύστημα ασφαλείας” στο οποίο δικαίως θα ταίριαζε ο χαρακτηρισμός “ανοχύρωτο κάστρο”. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το σημερινό δεν είναι το πρώτο συμβάν που καταγράφεται σε βάρος του Δημαρχείου αφού προηγήθηκαν πριν μερικούς μήνες η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού (τοποθέτηση φυάλης πυρόσβεσης με στερεό πετρέλαιο) μερικά μέτρα απο την ίδια είσοδο που έγινε το περιστατικό σήμερα καθώς και το σπάσιμο των παραθύρων του γραφείου του Δημοτικού Γραμματέα με πέτρες.

Ας ελπίσουμε ότι μετά και το σημερινό θα παρθεί επιτέλους η απόφαση για να καλυφθεί και αυτή η πτυχή προστασίας του Δημαρχείου αλλά κυρίως του προσωπικού που εργάζεται και των πολιτών που το επισκέπτονται.

AD

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ