16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Απάντηση Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε αναφορές του Δημάρχου Πάφου για το Τμήμα Αρχαιοτήτων

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα στον τύπο σε σχέση με τις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου που αφορούν το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τη Διευθύντριά του, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

1. Το περιεχόμενο των πιο πάνω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πλήττει το Τμήμα Αρχαιοτήτων και ιδιαίτερα το πρόσωπο και την προσωπική αξιοπρέπεια της Διευθύντριάς του.

2.  Όλα ανεξαιρέτως τα υπηρεσιακά ταξίδια υποβάλλονται εκ των προτέρων για έγκριση στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και μετά τον ενδελεχή έλεγχο παρέχεται η απαιτούμενη έγκριση του Γενικού Διευθυντή.  Το ίδιο ισχύει και για όλα τα επιδόματα εξωτερικού, τα οποία καταβάλλονται σύμφωνα με τις ισχύουσες πρόνοιες και εγκυκλίους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.   Όλα τα πιο πάνω έχουν τηρηθεί για τα ταξίδια και επιδόματα που καταβλήθηκαν στη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

3. Έχουν διερευνηθεί οι ισχυρισμοί τόσο σε σχέση με τα υπηρεσιακά ταξίδια όσο και για τα επιδόματα που η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων λαμβάνει και δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή αμέλεια καθήκοντος ή και μειωμένη απόδοση του Τμήματος Αρχαιοτήτων λόγω της απουσίας της Διευθύντριας στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους.

4. Σε ότι αφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Πάφου όπως έχει κατ’ επανάληψη λεχθεί (Ανακοινωθέν Τύπου του Τμήματος Αρχαιοτήτων ημερομηνίας 16 Μαΐου 2019), οι εργασίες στο κτιριολογικό μέρος του κτιρίου έχουν ολοκληρωθεί. Αναμένονται οι προθήκες, οι οποίες έχουν παραγγελθεί μετά από προσφορές, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες. Οι προθήκες θα παραληφθούν από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, εντός Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Πάφου καλείται να ανακαλέσει άμεσα τους ισχυρισμούς του, διαφορετικά θα πρέπει άμεσα να τους τεκμηριώσει αρμοδίως.  Σε αντίθετη περίπτωση παραμένει ο ίδιος, εκτεθειμένος.

Τέλος τονίζεται ότι η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων και το προσωπικό του Τμήματος Αρχαιοτήτων απολαύουν της πλήρους εμπιστοσύνης του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ