17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Απάντηση της εταιρείας Zemco Construction Limited σε ανακοίνωση του Δήμου Πάφου

Η εταιρεία Zemco Construction Limited σε ανακοίνωσή της εκφράζει έκπληξη σχετικά με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) «με την οποία διατυπώνονται ψευδείς ισχυρισμοί εναντίον της εταιρείας μας σε σχέση με το χειρισμό εργασιακών θεμάτων».



«Οι σχετικοί ισχυρισμοί είναι αναληθείς και ανυπόστατοι. Η εταιρεία μας καταβάλλει ανελλιπώς και εμπρόθεσμα στο προσωπικό της το σύνολο των αμοιβών, εισφορών και δικαιωμάτων που δικαιούται έκαστος υπάλληλος με βάση την εργατική νομοθεσία. Περαιτέρω και για όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας μας που είναι μέλη συντεχνίας, καταβάλλονται ανελλιπώς όλες οι εισφορές προς το Ταμείο Προνοίας, το Ταμείο Αργιών και Φιλοδωρημάτων και το Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η εταιρεία ακολουθεί βέλτιστες εργασιακές πρακτικές και συμμορφώνεται πλήρως με όλα τα νόμιμα εργασιακά θέσμια.  «Αναμέναμε ότι σε περίπτωση που ο Δήμος Πάφου θεωρούσε όντως ότι η εταιρεία μας ενεργεί αντισυμβατικά ή παράνομα, θα ακολουθούσε τις νενομισμένες διαδικασίες που προνοεί η νομοθεσία ή η σχετική σύμβαση, ούτως ώστε να υπάρξει επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς εντός του πλαισίου της νομιμότητας», αναφέρεται επίσης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Προστίθεται ότι αναμενόταν ότι ο Δήμος Πάφου θα αναγνώριζε, όπως αναφέρεται, τη συμβολή της εταιρείας στην έγκαιρη και πλήρη αποπεράτωση των έργων που έχουν ήδη καταστεί διαθέσιμα προς χρήση στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017, ‘την ίδια ώρα που παρατηρούνται παράτυπες κατακρατήσεις δεδουλευμένων ποσών και καθυστέρηση πληρωμής για εργασίες που έχουν εκτελεστεί εδώ και αρκετούς μήνες και για τις οποίες εκκρεμούν πληρωμές  που υπερβαίνουν τις €300.000’.

Σημειώνεται τέλος ότι επειδή η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου είναι ανυπόγραφη και δεν κάνει αναφορά και ούτε υποστηρίζεται από οποιαδήποτε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η εταιρεία προβαίνει σε διαβήματα για να εξακριβωθούν οι συντάκτες της, εναντίον των οποίων και θα ληφθούν τα δέοντα νομικά μέτρα και διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ