25.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Ανοιξιάτικος ο καιρός και την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα έχουμε ξανά βροχές;

Ο καιρός στην Κύπρο παραμένει θερμός για την εποχή, απουσία βροχών για τουλάχιστο ακόμα 7-8 ημέρες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου αναμένεται να αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-2 μποφόρ και το απόγευμα θαλάσσιοι 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Συγκεκριμένα θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Από την Τετάρτη μέχρι το Σαββατοκύριακο αναμένεται μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος καιρός από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από περίπου 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Η μεγαλύτερη απόκλιση της θερμοκρασίας από την κανονική αναμένεται στα ορεινά/ημιορεινά, ακολουθεί το εσωτερικό και μετά τα παράλια. Ωστόσο στα δυτικά παράλια ίσως καταγραφούν σε 1-2 μέρες μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασίας από αυτές που αναφέρουμε πιο πάνω λόγω καταβάτη άνεμου κυρίως τα πρωινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με το kitasweather.com αλλαγή του καιρικού σκηνικού φαίνεται να έχουμε γύρω στις 13-15 του μήνα όταν ο Αυλώνας (Long Wave Trough) που επεκτείνεται μέχρι την βορειοδυτική Αφρική αρχίσει να κινείται ανατολικά προς την περιοχή μας. Πριν την αλλαγή του καιρικού σκηνικού είναι πολύ πιθανό η περιοχή μας να επηρεαστεί από Αφρικανική σκόνη.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ