19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ανδρέας Δημητριάδης: “Υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε τον χειμερινό τουρισμό” (ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ)

Ανδρέας Δημητριάδης, Πρόεδρος ΕΒΕ Πάφου

«Η εποχικότητα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα των τουριστικών μονάδων και σοβαρά προβλήματα στην απασχόληση. Παράλληλα, δημιουργούνται και πρόσθετα κόστη συντήρησης των ξενοδοχείων γι’ αυτό οι τοπικοί φορείς, οι ξενοδόχοι, το κράτος, όλοι μαζί προσπαθούμε να μειώσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας, το οποίο υπάρχει. Τα στατιστικά στοιχεία τα οποία υπήρχαν από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο δείχνουν ότι ετησίως περίπου η Κύπρος δέχεται το 6% των επισκεπτών της.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό σε σύγκριση με το 94% που δέχεται τους υπόλοιπους μήνες, τους καλοκαιρινούς δηλαδή. Ως ΕΒΕ απευθυνθήκαμε στην τουριστική βιομηχανία και τους καλέσαμε ιδιαίτερα φέτος που παρατηρείται αυξημένη κίνηση και κρατήσεις να παραμείνουν τα ξενοδοχεία ανοικτά, κάτι που όπως γνωρίζουμε θα γίνει σε μεγάλο βαθμό και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Επίσης θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα και όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πως η Πάφος «χτυπά» την εποχικότητα;

Παράλληλα, προσπαθούμε να αυξήσουμε τις αεροπορικές πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πάφου και την Κύπρο και είναι γεγονός ότι παρατηρείται μια σημαντική αύξηση στην περίοδο της εποχικότητας. Πτήσεις από το Ισραήλ αλλά και από άλλες χώρες, των οποίων οι επισκέπτες έρχονται στην Κύπρο χωρίς πακέτα all inclusive, συμβάλλουν στο να δουλέψει ολόκληρη η βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, των καταστημάτων κ.ο.κ.

Πιστεύω ότι και το ίδιο το κράτος πρέπει να δώσει κίνητρα εργοδότησης προς τους ξενοδόχους, να αντιστρέψει το ανεργιακό με κίνητρο εργοδότησης προς όφελος όλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Θάνος Μιχαηλίδης: Έτσι θα πλήξουμε την εποχικότητα

Γιώργος Μάης: Στόχος μας η αύξηση κατά 300-400 χιλιάδες

Νάσος Χατζηγεωργίου: Ο ΚΟΤ επενδύει στο τουριστικό μας προϊόν

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ