19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Ανακοίνωση Ε.Ε ΕΔΕΚ Πάφου για το λεωφορείο της Αντίστασης

Η Επαρχιακή Επιτροπή του Κ.Σ ΕΔΕΚ Πάφου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ιστορικό λεωφορείο της Αντίστασης, το οποίο μετακινήθηκε από τον Δήμο Πάφου στην χοντρική αγορά και εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια.

Το λεωφορείο αυτό είχε συνδέσει το όνομα του με την Αντίσταση κατά του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974 αφού χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά αγωνιστών στην Λεμεσό για την προάσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας.

Ζητούμε από το Δήμο Πάφου, την άμεση μεταφορά, αυτού του ιστορικού λεωφορείου, σε ασφαλή χώρο, ώστε να μετατραπεί και πάλι σε μνημείο και σύμβολο του αγώνα κατά της προδοσίας και του φασισμού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Πάφος της Αντίστασης και της Δημοκρατίας επιβάλλεται να διατηρεί άσβεστη την μνήμη των ηρώων και των αγώνων τους και να διαφυλάττει με σεβασμό και ευλάβεια την ιστορική της μνήμη.

Τέλος απαιτούμε να πληροφορηθούμε ποιός  έδωσε την εντολή για την μεταφορά του λεωφορείου, από το πάρκο Αχμετ Ρασιήντ και την απόρριψη του στον χώρο της χοντρικής αγοράς.

Ε.Ε Κ.Σ ΕΔΕΚ Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ