18.9 C
Paphos
Sunday, May 5, 2024

Αναζωπύρωση μιας φιλίας 25χρόνια μετά- Ένας Παφίτης ανάμεσα στους “4 σωματοφύλακες” (pics)

Μια φιλία που κρατούσε μια ολόκληρη ζωή αναθερμάνθηκε πρόσφατα μετά τη συνάντηση των τεσσάρων προσώπων της φωτογραφίας μας. Ο ένας από τους τέσσερις είναι ο γνωστός συμπολίτης μας και παλιά δόξα του παφίτικου ποδοσφαίρου, Θεοδόσης Γεωργούδης ο οποίος σήμερα εργάζεται στον Δήμο Πάφου.

Ο πρώην τερματοφύλακας μαζί με τους φίλους του Ηλία Χαχάμη, Ηλία Μανίκα και Δημήτρη Ντούνη είχαν θητεύσει μαζί το 1992 στην Κόρινθο ως στρατιώτες. Οι τρεις από τους τέσσερις, εκτός τον Δημήτρη Ντούνη είχαν την ευθύνη για τις υπηρεσίες στο στρατόπεδο και ο Δημήτρης ήταν ο “ευνοούμενος” τους, το “γιούδι” όπως λέμε στο στρατό.

Οι τέσσερις νέοι ερχόμενοι ο καθένας από διαφορετική χώρα, ο Θεοδόσης από την Κύπρο, ο Χαχάμης από τη Γερμανία, ο Μανίκας από την Αυστραλία και ο Ντούνης από τον Λίβανο κοιμόντουσαν για έξι μήνες, όσοι και η θητεία τους, δυο πάνω και δυο κάτω.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η μοίρα όμως τα έφερε με τέτοιο τρόπο η φιλία των τεσσάρων να αναβιώσει και πάλι δεκαετίες μετά. Η αρχή έγινε όταν ο Ηλίας Χαχάμης, 22 χρόνια μετά έφερε τον γιο του να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Ο Ηλίας θυμήθηκε ότι ο Θεοδόσης εργαζόταν στον Δήμο Πάφου τον έψαξε και επανασυνδέθηκαν.

Δυο χρόνια μετά στην παρέα προστέθηκε εκ νέου και ο Δημήτρης ενώ η τύχη επεφύλαξε την καλύτερή της έκπληξη, έστω και μέσω μιας δυσάρεστης εξέλιξης στα 25 χρονια.

Ο πατέρας τους Ηλία Μανίκα ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές, ερχόμενος από την Αυστραλία, σκοτώθηκε σε ατύχημα με αποτέλεσμα ο γιος του να χρειαστεί να επιστρέψει στην πατρίδα του για την κηδεία του πατέρα του. Εκεί, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, οι τέσσερις σωματοφύλακες της Κορίνθου επανασυνδέθηκαν και έβγαλαν την πιο κάτω ιστορική φωτογραφία όπως μπορείτε να δείτε.

Μια φιλία που κρατάει χρόνια και ενδεχομένως ξυπνάει στον καθένα από εμάς μια ανάμνηση μιας φιλίας που θέλουμε να αναζωπυρωθεί και να έρθει ξανά στο προσκήνιο!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ