17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Αναγκαιότητα η συντήρηση του Χαλκολιθικού Οικισμού της Λέμπας, λέει ο Κοινοτάρχης

Tην άμεση συντήρηση και διαμόρφωση του Χαλκολιθικού Οικισμού της Λέμπας αξιώνει με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Λέμπας Θουκιδίδης Χρυσοστόμου.



Ο κ.Χρυσοστόμου ανέφερε πως επί του θέματος έχει αποστείλει σχετική επιστολή προς την Διεύθυνση του Τμήματος Αρχαιοτήτων.
Στην επιστολή του ο κοινοτάρχης πληροφορεί πως  η κατάσταση του πειραματικού χωριού το οποίο δημιούργησε το Τμήμα Αρχαιοτήτων στο χώρο που υπάρχει ο αυθεντικός αρχαιολογικός οικισμός βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρήζει άμεσης συντήρησης για αποφυγή οποιονδήποτε δυσάρεστων συμβάντων για τους  χιλιάδες επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ.Χρυσοστόμου ο πειραματικός οικισμός της Λέμπας έτσι όπως έχει οικοδομηθεί αλλά και ολόκληρος ο αρχαιολογικός χώρος, αποτελεί πλέον έναν πολύ όμορφο προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τον χώρο επισκέπτονται επίσης, -όπως είπε- δεκάδες σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές στον πρώτο οικισμό της Κύπρου ο οποίος καταστράφηκε το 2.400 π.χ. και επανακατασκευάστηκε από ομάδα επιστημόνων και φοιτητών απ ό το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκοτίας υπό την διεύθυνση του Καθηγητή  Edgar Peltetenburg.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ