29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ανήμερα Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο George Michael

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 53 ετών, ο τραγουδιστής με καταγωγή από την Κύπρο, George Michael. 

Σύμφωνα με το BBC, o τραγουδιστής της μεγάλης επιτυχίας “Last Christmas”, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. H οικογένειά του, δήλωσε ότι επιθυμεί διακριτικότητα σε μια τέτοια στιγμή.

Ωστόσο, η αστυνομία τόνισε ότι δεν υπάρχουν ‘ύποπτα’ γεγονότα γύρω από τα αίτια θανάτου του 53χρονου καλλιτέχνη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Υπενθυμίζεται ότι, το 2015, η Jackie Georgiou, σύζυγος του ξαδέλφου του τραγουδιστή Andros, μίλησε στη βρετανική εφημερίδα ‘The Sun’ για τη σοβαρότατη εξάρτηση του George Michael από τις ουσίες και το αλκοόλ, εκφράζοντας φόβους ότι ο τραγουδιστής δεν θα τα καταφέρει.

“Πήγαινε σε πάρτι όπου έπαιρνε τόσα ναρκωτικά μέχρι να λιποθυμήσει και να τον σηκώνουν από το πάτωμα. Ήταν τόσο αδύνατος και τόσο άρρωστος. Τα πράγματα ήταν σκούρα γι’αυτόν και θα γίνονταν χειρότερα. Θα κατέληγε ή στη φυλακή ή νεκρός. Έχω τρομοκρατηθεί. Σκέφτομαι ότι θα πεθάνει”, δήλωσε η Jackie Georgiou.

Βιογραφικό:

Ο George Michael γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1963 στο Λονδίνο. Όμως οι ρίζες του κρατούν από την Κύπρο. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος-Κυριάκος Παναγιώτου. Ο G. Michael έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ως μέλος και τραγουδιστής του πολύ επιτυχημένου δίδυμου των Wham. Μαζί με τον Andrew Ridgeley (γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1963 στο Surrey της Αγγλίας) δημιούργησαν τους Wham! Προάγγελος της σόλο καριέρας του ήταν η γνωστή σε όλους μας μπαλάντα “Careless Whisper» (1984).

Οι Wham διαλύθηκαν το 1986. Στο μεταξύ ο G. Michael είχε γίνει ένα αγαπημένο pop είδωλο κυρίως για τις νεαρές ηλικίες. Από την άλλη μεριά δεν ήταν λίγες οι φορές που απασχόλησε τον τύπο δημιουργώντας αρνητικά σχόλια εξαιτίας των προκλητικών εμφανίσεών του στη σκηνή. Ήταν κάτι που συνέβη ειδικά στο διάστημα που μεσολάβησε από τη διάλυση των Wham μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού δίσκου του. Όμως κατά τη διάρκεια του 1986, το «A Different Corner» πήγε στο Νο 1 της Αγγλίας αν και πολλοί δήλωσαν ότι η επιτυχία του οφειλόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο ότι το single έμοιαζε αρκετά με το “Careless Whisper».
Η επιτυχία του «A Different Corner» ήταν παράλληλα και η αφορμή για να δείξει ο George Michael το σοβαρό του πρόσωπο τόσο ως τραγουδιστής όσο και ως συνθέτης. Καλλιεργώντας την εικόνα το τραγουδιστή της μαύρης μουσικής, συνεργάστηκε με τη βασίλισσα της soul την Aretha Franklin ερμηνεύοντας μαζί της το «I Knew You Were Waiting (For Me)», Νο 1 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Τα επόμενα δύο χρόνια ο καλλιτέχνης απουσιάζει από το μουσικό προσκήνια και επανεμφανίζεται με διαφορετικό, φροντισμένα ατημέλητο look, με γένια και δερμάτινα ρούχα. Το single «I Want Your Sex» απαγορεύτηκε να μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της ημέρας από αρκετά ραδιόφωνα της Βρετανίας εξαιτίας των στίχων του. Ακολούθησε το άλμπουμ “Faith” που πήγε στο Νο 1 των charts καταφέρνοντας να πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Τέσσερα τραγούδια μαζί με το ομώνυμο, πήγαν στο Νο 1 της Αμερικής (“Faith”, «Father Figure», «One More Try» and «Monkey»).
Ο George Michael είχε αρχίσει να θέτει σε νέες βάσεις την καριέρα του. Το 1990 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Listen Without Prejudice, Vol. 1” πουλώντας εκατομμύρια αντίτυπα και φτάνοντας στο Νο 1 σε Αμερική και Αγγλία και με πρώτο single να ξεχωρίζει η μπαλάντα «Praying For Time» (Νο 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες και Top10 στη Μεγάλη Βρετανία).
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ